facebook tracking

”Min juristkarriär har hittills varit som en enda lång bananskalshalkning”

Peter Riiga är associate i Cederquists grupp EU- konkurrens- och upphandlingsrätt, där han nästan uteslutande arbetar med offentlig upphandling. Peter fick jobb på Cederquist efter att Mikael Engström på CQ uppmärksammade hans uppsats från studierna.
Idag refererar han till sin juristkarriär som en enda lång bananskalshalkning. 
  


Du har en något annorlunda historia om hur du gick från studier till anställning på Cederquist, berätta.
Jag läste affärsjuridiska masterprogrammet i Linköping, och mot slutet av utbildningen nischade jag mig mot upphandlingsrätt, bl.a. genom extrajobb, praktik och uppsats. Därefter arbetade jag som upphandlare/ upphandlingsjurist på de allmännyttiga bostadsbolagens inköpscentral, HBV. Efter att ha vunnit Konkurrensverkets uppsatstävling inom upphandlingsrätt fick jag kontakt med Mikael Engström som nyligen börjat som Head of Public Procurement på CQ – och på den vägen är det, typ! 

Om kollegorna i gruppen fick beskriva dig, vad skulle de säga?
De skulle troligtvis beskriva mig med smått bitska kommentarer (men med mycket kärlek bakom). Sen skulle de kanske beskriva mig som en adrenalinsökande extremsportare, fast jag egentligen är väldigt lugn av mig.

Hur skulle du sammanfatta en dag på CQ?
Tempot är rätt högt med en väldigt positiv och familjär stämning bland kollegorna, vilket gör arbetet väldigt roligt. Det kanske mest spännande är att processa i domstol (även om vi främst gör detta skriftligt). Förutom domstolsprocesser är de vanligaste arbetsuppgifterna att ge strategisk rådgivning i upphandlingsfrågor till leverantörer eller myndigheter, granska anbud eller förfrågningsunderlag, med ett och annat avbrott för telefonsamtal eller möten.  

Varför fattade du tycke för just Cederquist?
Hela min juristkarriär hittills har varit något av en serie halkningar på bananskal. Valet att läsa affärsjuridik var i princip slumpmässigt (jag hade egentligen tänkt läsa ekonomi eller kognitionsvetenskap), sedan inriktade jag mig mot upphandlingsrätt eftersom jag ändå hade ett extrajobb inom området, och en stor del av att jag hamnade på CQ var att min kollega Mikael råkade snubbla över min uppsats. Men, jag hade inte varit intresserad av jobbet om inte Mikael hade förmedlat en så positiv bild av CQ, kanske främst i det att byrån inte verkade bekräfta min fördom om advokatbyråer som hierarkiska och fyrkantiga med medarbetare med vassa armbågar.  

Nu när du har arbetat ett tag, i vilka situationer utvecklas du?
Det är förfärligt – både för att det är ett klyschigt svar och för att det är jobbigt i sig – men nog är det samma som för alla andra, dvs. utanför min comfort zone.  


Din möjlighet.

Det finns inga lediga jobb som matchar dina val.
Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor