facebook tracking

“Så länge man är ödmjuk och intresserad av att förstå de uppgifter man får, så lär man sig allt eftersom”

Sebastian Rosvall arbetar som associate i Cederquists transaktionsgrupp sedan två år tillbaka. Han har tidigare suttit ting och även hunnit med att arbeta på en annan stor byrå. Sebastian kommer ursprungligen från Skåne och har en bakgrund som elitfotbollsspelare. Han beskriver sig själv som pragmatisk och hjälpsam mot både kollegor och kunder, egenskaper han tror hjälper honom i rollen som affärsjurist. 


Berätta något om dig själv och din roll på CQ 
Bakgrund som fotbollsspelare på elitnivå och numera en av de mycket uppskattade skåningarna på CQ. Jag jobbar i byråns transaktionsgrupp, huvudsakligen med Privat M&A, men har även en tå i gruppen för Aktiemarknads-och Värdepappersrätt (vid dual track-processer). Jag är s.k. mid-level associate som man är mellan år 4-7 på CQ, vilket innebär att man projektleder transaktioner - antingen själv, eller tillsammans med en mer senior kollega. 

Rollen som projektledare innebär att jag har ett helhetsansvar för  att projektet drivs framåt på ett effektivt sätt. Typexemplet är att man vid ett företagsförvärv får möjlighet att sätta ihop sitt eget team med specialister från hela byrån för att granska bolaget som vår kund vill köpa. Resultatet av vad teamet kommer fram till ligger sedan till grund för våra avtalsförhandlingar med säljarna.

Det låter utmanade och roligt. Om du tänker tillbaka på studietiden, hur var du som student? 
Om jag lite slarvigt generaliserar, så finns det två typer av studenter. Den som har det ganska lätt för sig i skolan och utnyttjar fritiden till att resa och göra allt möjligt kul. Sedan finns det den som sitter och nöter i biblioteket varje dag. Jag var helt klart den senare, men i retrospektiv så ångrar jag att jag inte tog vara på studietiden och reste lite mer, det hade nog gått helt ok ändå. Men det är lätt att vara efterklok.

Och nu är du arbetar på CQ, hur skulle du beskriva dig själv som jurist?
Jag är kanske inte så ”juristig” av mig och gillar sällan (eller har snarare sällan tid) att gräva ner mig i krångliga juridiska frågor. Mina starka sidor är att jag lyckas skapa en bra och prestigelös relation till de jag jobbar med, såväl kunder som motparter. Det kombinerat med att jag
är pragmatisk och hjälpsam gör att många - hittills – har uppskattat att arbeta med mig.

När trivs du som bäst i din roll?
När jag får mycket ansvar och frihet att sätta min egen prägel på arbetsuppgifterna, för då utvecklas jag. När man själv är ansvarig för alla delar i en process, så måste man också ha koll på allt. Och om man måste ha koll på allt stöter man även på problem eller frågor som man inte riktigt kan, som man helt enkelt måste lösa. Det är då man lär sig som mest och får en förståelse för helheten.

Vi pratar ju ofta om vår moderna prägel, tycker du att Cederquist är en modern byrå? 
Absolut! Cederquist är en organisation som inte räds förändring och försöker hela tiden ligga i framkant med allt ifrån värderingar och teknik till marknadsföring. Alla som arbetar här har också en positiv inställning till att genomföra förändringar, så att vi kan fortsätta vara en modern byrå.

Vad utmärker Cederquist som byrå?
Kvaliteten på det som lämnar huset är väldigt hög (och därav också förväntningarna på oss, såklart). Det är nog få byråer som CQ där man både har förutsättningarna att jobba med de största och mest komplexa uppdragen och samtidigt ha förmånerna av en storbyrå, men utan att bli en i mängden. På CQ blir man verkligen sedd och har möjligheten att påverka sin egen utveckling, vilket är väldigt positivt  såklart.

Har du några tips till studenter som är nervösa inför att börja arbeta som affärsjurist?
Jag förstår att det kan kännas som att man måste kunna mycket när man väl börjar arbeta. Det är direkt fel. Så länge man är ödmjuk inför sina uppgifter och intresserad av att förstå de uppgifterna man får, så lär man sig allt eftersom.

Om Sebastian:

Ålder: 30
Universitet: Stockholms universitet
Grupp: Privat M&A

Om du inte hade arbetat som jurist hade du..arbetat som materialförvaltare till en svensk fotbollsklubb i division 5 på Österlen. Koka kaffe och snacka skit i omklädningsrummet. Det verkar mysigt.

Om du fick beskriva dina kollegor skulle du säga..att de är som riktigt bra vänner.


Din möjlighet.

Det finns inga lediga jobb som matchar dina val.
Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor