facebook tracking
Verksamhetsområden

Student

Connect
Som student finns det flera möjligheter att få träffa oss.

Är du student och intresserad av att veta hur det är att arbeta på Cederquist? Som student finns det flera möjligheter att få träffa oss. Vi erbjuder uppsatspraktik, assessment-dagar, sommarnotarieprogram, arbete under dina studier som kvällsreceptionist eller kvällsassistent och CQ Talent Training.

Hör Josefine Waldenström berätta om hur det är att arbeta som Associate på Cederquist.Uppsatspraktik

Hos oss har du möjlighet att söka praktik i samband med att du skriver på uppsatsen/examensarbetet. Praktiken kan du göra i den verksamhetsgrupp som ligger inom ramen för din uppsats. Du blir tilldelad en handledare som har ansvar för att du får roliga och bra arbetsuppgifter.

Läs Matildas blogginlägg om hur det är att göra uppsatspraktik på Cederquist här.

Sommarnotarier

Vi anställer varje sommar juridikstuderande som är i slutskedet av sin utbildning. Som sommarnotarie får man under sex veckor möjlighet att, med en fadder som stöd, aktivt delta i det juridiska arbetet hos oss. Vi vill att du ska ha läst minst sex terminer för att kunna omsätta det du läst på universitetet. Du får en inblick i byrålivet och kan bygga upp ett kontaktnät med erfarna jurister för din framtida karriär.

Läs Oskars blogginlägg om hur det är att arbeta som sommarnotarie på Cederquist här.

CQ Training Days

Under året bjuder vi in studenter till våra assessment-dagar. Syftet med dessa dagar är att få lära känna varandra bättre och att du som deltar ska få en praktisk inblick i hur rollen som jurist på en affärsjuridisk byrå ser ut, vilka höjdpunkter och utmaningar som präglar arbetet, vad klientsamarbetet innebär, hur ett typiskt case kan se ut samt vad som kännetecknar just Cederquist och vår företagskultur. Många tips och råd ges under dagen och stort utrymme för frågor och interaktion finns. Vill du vara med och träffa oss på CQ Training Day? Håll utkik på vår hemsida under "Lediga jobb" och skicka in en ansökan.

Vill du veta vad studenter tyckte om våra senaste rekryteringsdagar CQ Training Days? Se filmen nedan.


CQ Talent Training

CQ Talent Training är ett praktikprogram där vi erbjuder sex studenter att en dag i veckan under 8 veckor besöka alla verksamhetsområden. Under de år man läser på juristlinjen finns det inte så mycket tid att testa juridiken i praktiken. Det finns många rättsområden och det kan vara svårt att veta vad man typiskt sett arbetar med i olika verksamhetsgrupper på en advokatbyrå. CQ Talent Training äger rum under våren med start i februari/mars. Håll utkik under "Lediga jobb" och skicka in din ansökan för att inte missa ett unikt tillfälle att lära dig mer om juridik i praktiken!

Arbeta extra hos oss under din studietid

Att arbeta extra hos oss är en fantastisk möjlighet att få in en fot i vår verksamhet. Som studentanställd arbetar du i vår reception och konferens och blir en viktig del av vårt ansikte utåt. Har du läst minst två terminer, brinner för service och vill få en möjlighet att prova på byrålivet? Håll utkik på vår hemsida efter lediga tjänster i vår studentpool.

Hör Mikael Petersen berätta om hur det är att arbeta extra som kvällsvärd på Cederquist.


Ett lag under ett tak.

Hos oss är du redan från första dagen en av våra allra viktigaste medarbetare. Alla våra medarbetare är avgörande för vår fortsatta utveckling och delaktiga i att ta oss till målet att inte bara vara den skönaste och häftigaste byrån i Sverige utan även den allra bästa. Vi har redan byggt grunden. Men för att ta oss hela vägen behöver vi alltid fortsätta att rekrytera de bästa CQ-medarbetarna.

Utvecklas enligt dina önskemål.

Som ny medarbetare hos oss får du en individuellt utformad utbildnings- och utvecklingsplan som följs upp och stäms av kontinuerligt tillsammans med din handledare. Arbetet som jurist på Cederquist präglas av förtroende och ansvar. Varje jurist skall ha en bred associations- och transaktionsrättslig grund att stå på men skall också utveckla och fördjupa specialistkunskaper genom att arbeta inom ett eller ett par olika rättsområden. Vi tror på värdet av tidiga klientkontakter och vikten av att man som biträdande jurist får delta i mer än förberedande och utredande arbete.

Stockholm

Blasieholmsgatan 1
111 48 Stockholm Vägbeskrivning advokat@cederquist.se +46 8 522 065 00

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor