facebook tracking

”Cederquists tvistlösningsgrupp får många stora uppdrag och har tillsammans en gedigen erfarenhet av olika typer av tvister”

Fanny Lyppert arbetar i Cederquists tvistlösningsgrupp där hon främst sitter med entrepenadtvister men får även möjlighet att vara med i tvister inom andra områden. Det bästa med att arbeta på Cederquist är att tvistlösningsgruppen får många stora uppdrag, man lär sig allt möjligt som inte har med juridik att göra och det finns i princip alltid någon att vända sig till vid kluriga frågor.


 

Fanny Lyppert mindre.png

 

Hej Fanny! Vem är du?
Jag tog examen från juristprogrammet i Stockholm i juni 2014 och efter tre år på en annan advokatbyrå började jag i april 2017 i tvistlösningsgruppen på Cederquist. Jag arbetar främst med entreprenadtvister men på Cederquist finns en större bredd vilket innebär att jag även får möjlighet att vara med i tvister inom andra rättsområden. Fritiden ägnar jag gärna åt skidåkning, pyssel på landstället och matlagning. Jag har också en ambition om att bli bättre på tennis och har nyligen fått upp ögonen för padel.


Du arbetar med entreprenad och tvistlösning, berätta om ett spännande projekt?
En av de tvister jag arbetar med just nu handlar om en ombyggnation av en kyrkobyggnad som har blivit dyrare och mer komplicerat än vad man hade tänkt sig. För att kunna förklara tvistefrågorna för en skiljenämnd som inte är insatt i projektet behöver man sätta sig in i flera komplicerade byggnadstekniska frågor. Precis som i många andra tvister får man lära sig om lite allt möjligt som inte har med juridik att göra, vilket jag tycker är en av de stora fördelarna med att arbeta i just tvistlösningsgruppen.

I vilka situationer känner du dig stolt över att arbeta på Cederquist och i din grupp? 
Det känns roligt att arbeta på en byrå som, trots att den inte är en av de största, är välkänd inom branschen och har flera delägare som är rankade högt på t.ex. Legal 500. Cederquists tvistlösningsgrupp får många stora uppdrag och har tillsammans en gedigen erfarenhet av olika typer av tvister. Det finns i princip alltid någon att vända sig till om det uppkommer kluriga frågor.

Vilka egenskaper tror du krävs för att bli en duktig affärsjurist inom tvistlösning?
För att bli duktig på tvistlösning och för att tycka att det är roligt krävs ett visst mått av uthållighet när man exempelvis måste gå igenom och sätta sig in i en ofta stor mängd material. Sedan en analytisk förmåga för att sammanställa slutsatserna och resonera kring hur man ska behandla allt material rent juridiskt. Samtidigt krävs, precis som för andra affärsjurister, en affärsmässighet och förmåga att kunna bemöta och hantera klienter.

På vilket sätt skulle du beskriva Cederquist som en modern byrå?
Ett av Cederquist kärnvärden är ”lyhördhet”, vilket organisationen lever upp till genom att uppmuntra till och lyssna på de anställdas synpunkter och önskemål. Det finns också en strävan efter att hela tiden ligga i framkant när det kommer till digitaliseringen av vårt arbete.

Berätta om något som kanske studenter inte vet om Cederquist? 
Att Cederquist vann ”Stockholms Större Advokatbyråers Innebandyturnering" 2017!


Är du intresserad av Cederquists tvistlösningsgrupp? Läs mer och sök tjänsten här om du tar examen i vår, och här om du har några års erfarenhet.

 

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor