facebook tracking

"Upphandling har alltid varit mitt huvudspår inom juridiken och det jag brinner för"

Annika Blomqvist är ny medarbetare i Cederquists grupp för EU- Konkurrens- och Upphandlingsrätt. Hon har under flera år arbetat med offentlig upphandling och har stor erfarenhet inom området.


Annika Blomqvist Cederquist.jpg
Berätta lite kort om dig själv och dina tidigare erfarenheter:
Jag har under de senaste nio åren arbetat på en annan större advokatbyrå, primärt med offentlig upphandling. Upphandling har alltid varit mitt huvudspår inom juridiken och det jag brinner för, även om jag också har arbetat med andra områden. Jag studerade juridik i Stockholm och hade egentligen ingen tanke under studietiden på att arbeta på advokatbyrå. Mot slutet av studietiden började jag jobba extra i receptionen på min tidigare arbetsplats och insåg att jag hade en del felaktiga föreställningar om arbetet och vardagen på en advokatbyrå och blev därför kvar där. Nu trivs jag jättebra i rollen som advokat.

Vad lockade med Cederquist?
Det som framförallt lockade mig var möjligheten att få jobba med ett helt team av skickliga upphandlingsjurister. I min tidigare roll arbetade jag mycket ensam och jag ser fram emot att få duktiga upphandlingskollegor att bolla och diskutera intressanta frågeställningar och avgöranden med. Att jag hade fått ett gott intryck av både gruppen och byrån i stort gjorde naturligtvis också sitt.

Vad kommer du tillföra gruppen vad gäller kompetens och erfarenhet?
Jag hoppas att jag kan bidra med nya perspektiv och tankar till gruppen. Precis som min företrädare har jag jobbat med upphandling under många år, men därutöver har jag även jobbat mycket med life sciences-ärenden och jag har gjort ett secondment som bolagsjurist på ett läkemedelsföretag. Min förhoppning är att vi ska fortsätta bistå våra befintliga kunder med högkvalitativ upphandlingsrådgivning men även kunna bygga vidare på min tidigare erfarenhet inom life sciences och ta oss an fler uppdrag för företag inom läkemedels- och medicinteknikbranschen.

Vad kan våra kunder förvänta sig av vår grupp för EU- Konkurrens- och Upphandlingsrätt i framtiden med dig ombord?
Min företrädare på posten har gjort ett stort arbete med att bygga upp upphandlingsverksamheten och det är en mycket kompetent och skicklig grupp som jag nu går in i. Våra kunder kan förvänta sig fortsatta leveranser av hög kvalitet från teamet.

 Din möjlighet

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor