facebook tracking

Att vara sommarnotarie på Cederquist

Julia, Mikael, Fredrik, Sofia, Johanna, Tova, Victor och Flohra studerar alla juridik på olika universitet runt om i Sverige. I somras var de sommarnotarier på Cederquist och vi passade på att ställa några frågor för att ta reda på hur deras sommar på Cederquist har varit.


sommarnotarier.jpg

Sofia, vad har varit roligast här i sommar?
Det roligaste har varit att få en inblick i livet på CQ, att få ta del av den härliga stämningen och gemenskapen här och umgås med alla trevliga människor. Sommarfesten, träningspass i CQ:s gym och alla aktiviteter vi har gjort tillsammans har också varit väldigt kul.

Flohra, hur skulle du beskriva Cederquist?
Sammanhållningen på CQ är förmodligen bland de bättre i branschen och det känns direkt när man kliver in på kontoret. Det är en modern byrå som inte är rädd för att bygga en familjär stämning utan istället ser det som en framgångsfaktor.


Fredrik, vad har varit roligast här i sommar?
Jag tycker hela sommarnotarie-perioden har varit rolig. Uppgifterna är väldigt varierande och jag har bland annat fått vara med på en förhandling med facket, göra rättsutredningar och skissat på ett svaromål.

Julia, har du några tips till andra studenter som vill arbeta som sommarnotarie?
Mitt första tips är att delta och visa intresse vid evenemang som anordnas genom ditt universitet - mingla runt helt enkelt. Det andra är att vara dig själv och inte försöka göra om dig till den du tror byrån letar efter. För att en sommarnotarietjänst ska bli bra tror jag på att det måste passa både för en själv och för byrån. Och det kan bara ske om du visar vem just du är som person.

Mikael, har du fått några spännande uppgifter?
Jag har fått vara med och upprätta ett omfattande SPA (Share Purchase Agreement) och biträtt i en stor företagstransaktion. Utöver detta har jag även varit inkluderad i upprättandet av en DD-rapport, vilket har varit en rolig erfarenhet. Jag har dessutom fått ta mycket eget ansvar, genom att självständigt lösa vissa mindre bolagsrättsliga frågor.

Tova, vad har varit mest lärorikt under sommaren?
Det är den praktiska insikten jag har fått kring hur projekt kommer in till byrån och hanteras. Jag har fått insyn i processen för hela projekt genom att arbeta med såväl delägare som seniora och juniora jurister. Jag blev tidigt under min sommarnotarieperiod insatt i ett upphandlingsärende där jag kände att jag fick möjlighet att bidra och ta ansvar på riktigt.

Fredrik, hur går det till när man är sommarnotarie på Cederquist?
Som sommarnotarie på Cederquist blir man tilldelad en handledare som finns där som stöd och om man har några frågor. Vi sommarnotarier har fått gå på flera bra, roliga och användbara kurser, bland annat i mindfulness och legal English. Man får uppgifter både från sin handledare men även från andra personer på byrån. Vi har även haft flera sociala aktiviteter som bidrog till att man snabbt blev en del av gänget och lärde känna varandra.

Johanna, har du fått arbeta i några roliga projekt? 
Det absolut roligaste var att delta på en closing som jag hjälpt till att förbereda inför. Utöver det har jag gjort allt från att dubbelkolla siffror och jämföra innehåll i avtal som ska iväg till kund till att skriva egna protokoll, ta fram underlag och skapa inteckningsansökningar samt göra rättsutredningar. Redan första veckan blev jag involverad i flera ärenden och fick komma i kontakt med både svenska och internationella kunder.

Julia, hur såg din väg in på Cederquist ut?
Den började med att jag engagerade mig i de arbetsmarknadsdagar som hölls på mitt universitet. Jag fick då vara företagsvärd åt CQ. Redan vid första mötet med CQ fick jag en bra känsla och när möjligheten att ansöka till CQ Recruitment Days 2018 fanns sökte jag direkt. Jag fick sedan chansen att delta och efter det hamnade jag här som sommarnotarie.

Victor,  varför ska man vara sommarnotarie på Cederquist?
Att vara sommarnotarie på Cederquist innebär en härlig kombination av juridiskt arbete, utbildningar samt en hel del aktiviteter under och efter jobbet. Det gör att man trots den relativt korta perioden får en bra uppfattning av vad det faktiskt innebär att arbeta inom sitt verksamhetsområde, samtidigt som man lär känna de andra sommarnotarierna och kollegorna väldigt väl. Oavsett om du vill arbeta affärsjuridiskt i framtiden eller inte så kommer du definitivt ha väldigt roligt här under dina 6 veckor!

Mikael, vad är dina främsta lärdomar från sommaren?
Den största lärdomen jag tar med mig från sommaren, är att arbetet på en affärsjuridisk advokatbyrå i stor utsträckning bygger på lagarbete.

Tova, vad är dina tips till andra studenter som funderar på att söka som sommarnotarie?
Först och främst är mitt tips att söka till  tjänsten som sommarnotarie på Cederquist! Det är en jättespännande erfarenhet oavsett om du är övertygad om att du vill arbeta på affärsjuridisk byrå eller inte. Det är dessutom en toppenbra möjlighet att få en uppfattning om stämningen och kulturen på byrån och för att lära känna framtida potentiella kollegor.

Vill du vara sommarnotarie Cederquist? Läs mer och sök här!

Din möjlighet

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor