facebook tracking

Att arbeta som sommarnotarie på Cederquist

Oskar Ceréus är 24 år, uppvuxen i Stockholm och har precis avslutat sin åttonde termin på juristprogrammet vid Uppsala universitet. På fritiden spelar Oskar innebandy och åker även en hel del wakeboard under sommarhalvåret. Sedan fem veckor tillbaka arbetar Oskar som sommarnotarie i transaktionsgruppen på Cederquist. Vi ställde några korta frågor till Oskar för att höra vad han lärt sig.


Berätta lite kort om vad du får göra som sommarnotarie på Cederquist?
På Cederquist arbetar jag i Transaktionsgruppen som i huvudsak täcker tre stora affärsjuridiska områden i form av Privat- och Publik M&A samt Fastighetsrätt. Eftersom gruppen omfattar ett så pass brett spektrum blir arbetsuppgifterna därför väldigt varierande och utvecklande. Just idag sitter jag exempelvis med finansregleringsfrågor medan jag igår hjälpte till att förbereda ett privat företagsförvärv.

Vad var det som fick dig att söka sommarnotarietjänst här?
Av erfarenheter från förra sommaren vet jag att tjänsten som sommarnotarie är ett väldigt roligt sätt att få pröva på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå. Jag sökte mig till Cederquist eftersom jag hade en känsla av att byrån arbetar med affärsjuridik på ett inspirerande och nytänkande sätt samt att man inte är främmande för att bryta av det dagliga kontorsarbetet med roliga aktiviteter så som lunchyoga och innebandy i ljusgården. Från vänner och tidigare arbetskamrater hade jag även fått höra om den positiva atmosfär som rådde mellan kollegorna, något som jag värdesätter väldigt högt och som även det bidrog till att jag sökte mig hit.

På vilket sätt skiljer sig affärsjuridik i praktiken från att studera affärsjuridik?
Även om jag fastnade för de affärsjuridiska kurserna under tiden vid universitetet så var det inte helt lätt att få en uppfattning om den kommersiella delen av affärsjuridiken och hur exempelvis transaktioner går till ”på riktigt”. När man praktiserar affärsjuridik upplever jag att det blir lättare att se helheten av hur allt hänger ihop, vilket gör att favoritämnen som till exempel aktiebolagsrätt och sakrätt blir ännu mer tilltalande än under utbildningen.

Vad har du fått för intryck av Cederquist under den tid du arbetat här?
Den tidigare nämnda förhandsuppfattningen om Cederquists inspirerande och nytänkande arbetssätt har helt klart visat sig stämma. Därutöver upplever jag en väldigt härlig gemenskap mellan inte bara kollegorna i arbetsgruppen utan även mellan alla arbetsgrupper, något som blir väldigt tydligt när det är dags för lunch eller fredags-AW. Samtidigt som alla är väldigt seriösa och fokuserade i sina arbetsuppgifter så finns en skämtsam och inbjudande stämning när man rör sig i korridorerna.

Vad innebär en modern byrå för dig?
En byrå som hänger med i samhällsutvecklingen och som vågar ta tag i viktiga frågor så som mångfald, jämställdhet och hälsa!

Vilka är dina främsta lärdomar från att ha arbetat som sommarnotarie på Cederquist?
Tack vare det hjälpsamma bemötandet från alla kollegor här på Cederquist har jag lärt mig att våga ställa dumma frågor, något som minskat risken för missuppfattningar från min sida. Jag har också lärt mig vikten av noggrannhet och vikten av att kunna tänka i större perspektiv. Hur klyschigt det än låter så tar jag från min tid hos Cederquist även med mig hur kul det kan vara att arbeta med juridik!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som sommarnotarie? Klicka på fliken student.

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor