facebook tracking

"Att arbeta som junior assistent är enligt mig det perfekta sabbatsåret mellan gymnasiet och universitetet"

Är du klar med, eller i slutet av din gymnasieutbildning, och vill ta ett sabbatsår? Kul, då kan du vara den vi söker! Att vara junior assistent på Cederquist är ett lärorikt och inspirerande jobb för dig som precis har tagit studenten och vill testa hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå. Just nu söker vi juniora assistenter till både våra verksamhetsgrupper och till vårt vaktmästeri. Läs intervjuerna med våra nuvarande juniora assistenter nedan. För mer information om tjänsterna och för att ansöka - se länkarna längst ner på sidan.


Fabian Winqvist.jpg

Hej Fabian, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte tjänsten som junior assistent på Cederquist?
Jag är 20 år och tog studenten från Viktor Rydberg Odenplan våren 2019. På fritiden tycker jag om att vara ute i naturen, med speciellt fokus på segling och skidåkning. Till hösten är mina planer att börja studera, och året som junior assistent är enligt mig det perfekta sabbatsåret mellan gymnasiet och universitetet, man får både testa på något nytt och samtidigt lära sig otroligt mycket.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut för dig? 
Det är svårt att definiera en vanlig dag eftersom arbetsuppgifterna varierar väldigt mycket från dag till dag. Återkommande uppgifter är att korrekturläsa avtal, göra pärmar och kontakta olika domstolar.


Vad skulle du säga är det bästa med att arbeta på Cederquist? 
Det bästa med att arbeta på CQ är helt klart kollegorna och stämningen på kontoret. Dessutom tycker jag att det är kul att CQ lägger stort fokus på sociala tillställningar med en stor spridning av olika aktiviteter, allt från AWs till gemensam Vasaloppsträning.

Vad ska du göra nu efter ditt år på Cederquist? 
Till hösten ska jag börja plugga, vad det blir för något vågar jag inte uttala mig kring. Skulle det bli juristprogrammet kommer jag ha siktet inställt på att bara ta en kortare paus på 4,5 år från CQ! 


Rebecka Björnestedt.jpg

Hej Rebecka, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte tjänsten som junior assistent på Cederquist? 
Jag heter Rebecka, är 19 år och uppvuxen i Stockholm. Jag hade redan från början av gymnasiet en idé om att jag efter studenten ville plugga juridik, men var samtidigt inne på att ta ett sabbatsår för att bryta av vardagen i skolan och prova på något annat. Min spontana tanke när jag först hörde om tjänsten som junior assistent var att det skulle passa mig perfekt. Att under ett års tid få jobba på CQ såg jag som en möjlighet för att få god arbetslivserfarenhet och insyn i hur jurister arbetar på en affärsjuridisk byrå. Framförallt även en chans att se om idéen att plugga juridik fortfarande skulle kännas lika lockande efter att ha sett hur arbetet fungerar i praktiken.


Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut för dig?
Jag jobbar i tvistelösningsgruppen där typiska arbetsuppgifter är kontakt med domstol för att skicka in eller begära ut handlingar och uppdatera våra akter. Andra uppgifter som ingår är dokument- och bilagehantering samt att sammanställa och paketera material som ska till kund, motpart eller domstol. Det är ofta sådant som tar lite tid men som är viktigt för att verksamheten ska flyta på så effektivt som möjligt. Arbetsuppgifterna skiljer sig åt från dag till dag!

Har du något extra roligt minne du kommer att ta med dig från Cederquist?
Något jag kommer att ta med mig är hur dåligt min bild av hur det skulle vara att jobba på en advokatbyrå överensstämde med verkligheten. CQ är enligt min uppfattning både en modern byrå och arbetsplats där det är lätt att trivas, långt ifrån den strikta och allvarsamma miljö jag hade föreställt mig. Det är genomgående en lättsam stämning på kontoret med trevliga kollegor, vilket gör även det långsammaste arbetet roligt! Jag tänker särskilt på den gång flera av oss satt och plockade ihop brev till sent in på natten till tonerna av ABBA och tyska after ski-hits… Något annat som varit otroligt roligt är de aktiviteter vi har fått del av, så som träningspassen i gymmet, julfesten samt fotbolls- och innebandyturneringarna.

Vad ska du göra nu efter ditt år på Cederquist?
Än så länge har jag inte blivit avskräckt, snarare tvärtom, och hoppas därför på att till hösten börja plugga juridik i Uppsala.


Isack Berg.jpg

 

Hej Isack, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte till tjänsten inom vaktmästeriet på Cederquist?
Jag är 21 år och bor på Östermalm här i Stockholm tillsammans med min sambo och hund. Valet att söka och börja som Office Support var utan tvivel ett av de bästa besluten jag har tagit när det kommer till alla tidigare jobberfarenheter. Redan innan jag började min tjänst hade jag fått höra hur den fantastiska arbetsmiljön kombinerat med trevliga kollegor skulle förgylla mina dagar, och sannerligen stämde detta. Jag ville få en inblick i juristyrket som helhet och få en roll med stort engagemang som ansvarig för inköp, leverantörer och allmän service.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig på Cederquist?
En vanlig dag här på Cederquist innefattar stor variation. Ingen dag är densamma och det uppstår hela tiden nya problem att lösa, uppgifter att hantera eller specifika uppdrag från juristerna att behandla. Vanligtvis delar jag ut brev till mottagarna, ser till att alla skrivare fungerar, hanterar fakturor och har kontakt med våra leverantörer för allt från kontorsmaterial till läsk. Därutöver ingår påfyllning av material, många bud, förberedelser av pärmar och inbindningar för presentationer och möten.


Om du fick beskriva din tid på Cederquist med tre ord, vilka skulle de vara?
Inspirerande, givande och spännande.


Vad ska du göra nu efter ditt år på Cederquist?
Jag ska studera till hösten och kommer förmodligen börja på Juristprogrammet.


Linn Sundvall.jpg


Hej Linn, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte tjänsten som junior assistent på Cederquist?
Mitt namn är Linn, jag är 20 år och kommer från Stockholm. I våras tog jag studenten från Enskilda gymnasiet och efter att ha pluggat mestadels matte, fysik och kemi i tre år kände jag mig inspirerad att prova något helt annat. Jag sökte därför tjänsten på CQ för att få insikt i hur livet som affärsjurist kan se ut.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig på Cederquist?
Det första jag kan säga är att som junior assistent har man varierande dagar. Först och främst hjälper jag mina verksamhetsgrupper (IP/IT och arbetsrätt) med allt från att boka lunchmöten, kvittohantering, korrekturläsa handlingar och formatering av avtal. Sedan hjälper jag även de resterande juristerna på byrån med diverse arbetsuppgifter vilket har gjort att jag har fått möjligheten att se vad alla våra verksamhetsgrupper arbetar med.

Om du fick beskriva din tid på Cederquist med tre ord, vilka skulle de vara?
Spännande, lärorikt, socialt.

Vad ska du göra nu efter ditt år på Cederquist?
Till hösten planerar jag att börja plugga juridik i Uppsala. 


Oscar Hammarlund.jpg

Hej Oscar, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte tjänsten som junior assistent på Cederquist?
Jag heter Oscar Hammarlund och är 21 år. Jag kommer ifrån Sigtuna men har på senare år flyttat in mot stan. Efter studenten så har jag bland annat arbetat som försäljare för ComHem och som junior assistent på en annan advokatbyrå i Stockholm för att sedan hamna här på Cederquist. Arbetslivserfarenheten man får på en advokatbyrå är guld värd, och efter intervjun och första intrycket av byrån så var det ingen fråga om saken. Att som nyexaminerad gymnasiestudent, eller i mitt fall lite senare, ta denna chans ger mer än vad man kan tro.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut för dig? 
Mer eller mindre så ser ingen dag som junior assistent ut som den andra. Uppgifterna är många och varierande men exempel på vad du kan få göra är att hålla kontakt med domstolar och myndigheter, lyssna och skriva ut intressanta förhör ifrån ett tvistemål eller boka flyg/tåg-resor och hotell. I en stor del av vårt arbete så arbetar vi också med Word, PDF och Excel där vi bland annat formaterar dokument och sammanställer datarum.

Har du något extra roligt minne du kommer att ta med dig från Cederquist?
Absolut - så många att det blir svårt att bara nämna ett. Eftersom CQ tydligt strävar efter en skön arbetsmiljö så får man ta del av en stor mängd föreläsningar, event och aktiviteter tillsammans med kollegorna. Vi har spelat Curling, Boule, och något av det bästa – fått delta i Advokat-SM i fotboll. Vi har även fått lyssna på entreprenören Giovanni Fili, grundare av Exeger, som var här och föreläste om senaste generationens sol-celler.


Vad ska du göra efter din tid som junior assistent?
Tanken är att studera juridik alternativt ekonomi i Uppsala eller Stockholm!

Din möjlighet

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor