facebook tracking

”Det var nästan som en intensivkurs” - Oscar om CQ Training Days

I det senaste blogginlägget på vår karriärsida svarar studenten Oscar Campos på några frågor om hans upplevelser och intryck av CQ Training Days som ägde rum i våras. Nu kan du också ansöka till höstens CQ Training Days, 24-25 november. För att komma direkt till ansökan för höstens CQ Training Days, klicka här.

Hej Oscar!

Pluggar på: Stockholms universitet, termin 9
Ålder: 24 år
Gör i höst: Skriver uppsats. Inte klart än vad jag ska skriva om, kanske börsrätt. Det verkar kul.
Gör om ett år: Jag skulle vilja sitta ting och jobba på en affärsjuridisk byrå. Inte nödvändigtvis i den ordningen dock.
CQ med tre ord: Personlig, professionell, utvecklande.

Varför sökte du CQ Training Days?

Utbildningen är lite enkelspårig. En sådan här dag är ett bra komplement för att se juristrollen i ett bredare perspektiv och hur man verkligen arbetar på en affärsjuridisk byrå. Nästan som en intensivkurs.

Vad var det bästa med de här dagarna?
Det var caselösningen. Det var roligt att göra upp en handlingsplan och ha strategier. Så är vi inte vana vida att arbeta. Det kändes som en förebyggande juridik. Man måste hela tiden se nästa steg. Jag har också fått en bra bild av hur det är att jobba på byrå.

Har din syn på juridiken förändrats?
Ja, det har framförallt gett mig fler perspektiv på juridiken. På juristlinjen lär man sig att juridik är ett ja, eller ett nej. Men nu har jag förstått att juridiken mer är som ett spindelnät. Det finns många olika perspektiv och olika aspekter. Juristen är en konsult som måste utveckla sitt resonemang, lyfta på stenar, förutse vad som kommer att hända och hitta lösningar. De måste sätta sig in i andras verklighet, guida rätt och vara relationsbyggare. Det tilltalar mig verkligen och det är ett element jag tycker om.

Vad har du fått ut av de här dagarna?
Nu vet jag hur det fungerar på professionell nivå, men även på den sociala nivån. Det är minst lika viktigt. Alla jag har träffat här har gett ett tryggt intryck, det känns som att det är väldigt ohierarkiskt. Det finns en fin harmoni.

Vad är ditt intryck av Cederquist?
Det är personlig och professionell byrå på samma gång. Att utvecklas professionellt är viktigt här, men också att man trivs på jobbet. Jag upplever att det är jämställt på så sätt att alla jobbar i team, men samtidigt är det tydligt vilken roll man har i teamet.

Har du kommit en bit in i din utbildning och funderar på vad rollen som affärsjurist på byrå egentligen innebär? Det och mycket mer kommer vi resonera kring den 24-25 november då Cederquist bjuder in till höstens CQ Training Days. Klicka här för att komma direkt till ansökan.

Vill du veta vad studenterna tyckte om CQ Training Days, se filmen nedan.

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor