facebook tracking

”När jag får förtroendet att styra mitt arbete på ett självständigt sätt, då utvecklas jag”

Malin Dunér bestämde sig tidigt under juristprogrammet för att hon i framtiden skulle arbeta med arbetsrätt. Efter juridikstudierna var hon dock tveksam till att söka sig till en stor advokatbyrå. Till slut valde hon ändå att söka en tjänst på Cederquist och idag arbetar hon i byråns arbetsrättsgrupp. Som person är hon nyfiken, kommunikativ och har en förmåga att se helhetsperspektiv. Det är egenskaper som hjälper henne i rollen som affärsjurist. 


Malin Duner Cederquist.jpg

 

Var det en spikrak väg från studier in i arbetslivet? 
Både ja och nej. Jag har alltid vetat vad jag vill arbeta med, men däremot har min idé om arbetsplats förändrats under resans gång. I mitten av juristprogrammet tog jag en paus och fick praktik vid ett arbetsgivarförbund för att sedan ta ett halvårs utlandsstudier på law school i USA. Direkt därefter, parallellt med studierna, började jag arbeta som assistent på en nystartad affärsjuridisk byrå. Det var även där jag fick mitt första jobb som nyexaminerad jurist. Det var lärorikt att börja karriären med att arbeta på en liten byrå eftersom jag snabbt fick mycket eget ansvar.

Från en liten byrå till en stor, hur kommer det sig att du sedan sökte dig till Cederquist?
Jag hade hört mycket gott om Cederquists arbetsrättsgrupp. Tidigare hade jag en uppfattning om att större advokatbyråer inte var något för mig, men efter en tid in i arbetslivet blev jag nyfiken på att arbeta på en något större arbetsplats med fler kollegor. Till slut sökte jag mig till Cederquist och det beslutet har jag hittills aldrig ångrat. Cederquist är trots allt en ”liten/stor” byrå med en personlig kultur och ett modernt tänk, vilket passar mig väldigt bra.  

”Jag hade en uppfattning om att större advokatbyråer inte var något för mig”

På vilket sätt är Cederquist en modern byrå?
CQ är en modern byrå på flera sätt. Det är högt i tak och jag känner alltid att jag kan säga vad jag tycker. Det är resultatet av ett öppet klimat med en avsaknad av tydliga hierarkier. Vi försöker även ligga i framkant gällande digitala verktyg och flexibla arbetssätt, vilket vi på det stora hela lyckas med. I viss mån brottas CQ naturligtvis med en del problem som även mer traditionella byråer gör, så det finns absolut mer vi kan göra.

Vilka är dina starka sidor som jurist?
Mina starka sidor är att jag är nyfiken, kommunikativ och att jag har en förmåga att se kundens verksamhet ur ett helhetsperspektiv, vilket jag hoppas uppskattas av kollegor och kunder.  

Vilka sidor av dig själv vill du utveckla som jurist och i vilka situationer utvecklas du?
Det skulle nog vara att kunna arbeta mer och mer självständigt, något jag i och för sig tror och hoppas kommer i takt med mer erfarenhet. Jag utvecklas däremot när jag får förtroende att styra mitt arbete på ett självständigt sätt och när jag får lära mig av mina misstag. Det får jag utrymme att göra på Cederquist.

Om Malin: 
Grupp: Arbetsrätt
Universitet: Stockholm
Arbetar som: Associate

Till studenter som funderar på CQ vill du säga.. att här har vi alltid roligt. Vi får även bra förutsättningar till att utvecklas till duktiga jurister eftersom vi eftersträvar högsta kvalité i allt vi gör, utan prestige.

Till kunder säger du..att ni ska välja oss för att vi är bäst på det vi gör och för att vi lyssnar in kundens totala behov och rådger därefter.

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor