facebook tracking

”Det är utvecklande och givande att coacha yngre associates”

Lars Bärnheim började på Cederquist i början av år 2010 efter att ha arbetat som associate på andra byråer i drygt 7 år. Sedan 2011 är han partner i Privata M&A-gruppen och idag arbetar han främst för olika riskkapitalfonder. Han gillar rak och tydlig kommunikation och utvecklas när han får coacha yngre associates, egenskaper han tror uppskattas av både kollegor och kunder.


 

Har du alltid vetat att du skulle bli jurist?
För mig var det aldrig någon självklarhet att läsa juridik och ärligt har jag nog aldrig varit särskilt juridiskt intresserad. Efter gymnasiet drev jag istället runt i några år och läste filosofi och statsvetenskap. Parallellt med studierna arbetade jag som snickare för att tjäna
mitt uppehälle. Eftersom jag inte hade en aning om vad jag ville göra i framtiden så fortsatte jag arbeta som hantverkare i två år. Till sist bestämde jag mig för att läsa till jurist. Under juristlinjen fortsatte jag att jobba i princip heltid som snickare så det var en ganska udda tillvaro att pendla mellan olika byggen och seminarier eller föreläsningar på universitetet.

 

Snickare och jurist, det låter som en ovanlig men spännande kombination. Vad uppskattar du mest med din roll?
Jag uppskattar helt klart alla människor man träffar och de relationer som man bygger med dem. Rent intellektuellt är det väl de kommersiella aspekterna av transaktionerna som jag uppskattar
– att få en inblick i olika branscher och deras ”value drivers”. Det är dessutom väldigt intressant och allmänbildande att sätta sig in i de styrkor och utmaningar som finns i de olika case som mina kunder arbetar med.


I vilka situationer känner du dig stolt över det arbete ni gör i gruppen?
När mitt team och jag kan känna att vi bidragit med något för kunden helt avgörande, då blir jag stolt! Det kan exempelvis vara att vi hittat en kreativ lösning som möjliggör en transaktion som
betraktats som omöjlig att genomföra, att vi identifierat en risk som gör att kunden väljer att avbryta projektet eller att vi förhandlat på ett skickligt sätt och skapat värde för kunden.

Det låter väldigt roligt, blir du någonsin besviken?
Besvikelser finns det tyvärr ganska gott om när man jobbar med M&A. Man kan exempelvis arbeta stenhårt ena månaden för en köpare i en auktionsprocess, bara för att plötsligt se bolaget (som kunden tänkt köpa) säljas till någon annan som betalat bättre. Då är det svårt att inte känna besvikelse.


Hur är du som ledare?

Rak och okomplicerad. Jag strävar efter att det inte ska finnas några onödiga hierarkier i mina projekt och jag vill att alla ska hugga i och känna sig delaktiga. Jag tycker att det är utvecklande och givande att coacha yngre associates.


Du nämner tidigare att du har erfarenhet av arbete från andra byråer, hur skiljer sig CQ från tidigare arbetsgivare?
CQ har alltid utmärkt sig som den byrå som tydligast förenar det krav på engagemang som kommer med de största och mest komplexa uppdragen med att medarbetarna här blir sedda och uppskattade. Byrån ger en tydlig möjlighet att ha ett fungerande liv utanför jobbet.

Vilka egenskaper tror du krävs för att bli en duktig affärsjurist inom M&A?
Jag tror att man måste ha lite av allt för att bli framgångsrik i den här branschen. Det räcker inte med att ha varit en flitig plugghäst för att sedan bli en duktig och ”hard working” jurist. Man måste även kunna leda ett team och entusiasmera medarbetare, kunna se helhetsperspektiv och därmed förstå vad som behöver göras, ha en väldigt djupgående ekonomisk och kommersiell förståelse,
kunna hantera människor och bemästra ofta väldigt knepiga och laddade situationer, vara orädd och kunna stå upp för sin kunds intressen, kunna sälja sina tjänster och attrahera uppdrag och kunder – listan kan säkert göras hur lång som helst.

Om Lars

Ålder: 41
Universitet: Uppsala universitet
Grupp: Privat M&A


Det mest oväntade som hänt dig på CQ är..när jag med en timmes varsel fick ta emot ett pris för en kunds räkning och hålla tacktal inför 300 personer.

Om du fick beskriva stämningen i gruppen skulle du säga..en extremt högpresterande fritidsgård!

Vill du läsa mer om hur det är att arbeta med M&A på Cederquist? Klicka här.

 


Din möjlighet.

Det finns inga lediga jobb som matchar dina val.
Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor