facebook tracking
Om Cederquist

Immaterialrätt, Medierätt och IT-rätt

Connect

Vi bistår våra kunder under den immateriella rättighetens samtliga faser - från skapande till kommersialisering.

Det värde som tillmäts bolags immateriella tillgångar ökar ständigt. Tillgångar som patent, varumärken, upphovsrätt och mönster blir allt viktigare verktyg för att skilja ut företag och produkter på en marknad med knivskarp konkurrens. För att effektivt skydda, vidmakthålla, utveckla och kommersialisera sina immateriella tillgångar krävs genomtänkta strategier.

Cederquists specialister inom immaterialrätt rådger kunden under samtliga faser som den immateriella rättigheten genomgår från skapandet av till exempel en uppfinning eller mjukvaruprodukt till kommersialisering på marknaden. Med förståelse för immaterialrättigheternas betydelse på djupet kombinerat med juridisk spetskompetens och stor branschkännedom bistår vi kunden med att få:

  • Skyddsstrategier på plats
  • Finansiering
  • Utvecklings- och samarbetsavtal
  • Licens- och överlåtelseavtal

Vi företräder även våra kunder i samband med immaterialrättsliga krav och intrång.

 

Medierätt

Cederquists specialister inom medierätt är väl förtrogna med förutsättningarna för mediebranschens aktörer. Juridisk expertkunskap, lång erfarenhet av arbete inom branschen och god kunskap om branschens villkor gör att vi kan erbjuda skräddarsydd rådgivning för varje situation inom:

  • Upphovsrätt
  • Marknadsrätt
  • Tryck- och yttrandefrihet
  • Det regulatoriska området

Vi strävar efter att ha ett proaktivt förhållningssätt och alltid ge effektiv rådgivning.

Vi företräder  mediekoncerner likväl som mindre teknikintensiva innovatörer verksamma inom produktion och distribution av film och TV, radio, musik, tidningar och böcker, dataspel och elektroniska informationstjänster.


IT- och Telekom

Vår grupp för IT och telekom biträder dagligen kunder i komplexa IT-affärer som outsourcing, systemupphandlingar, utvecklingsprojekt, avtal om molntjänster och teknikrelaterade samarbeten av olika slag. Ofta är dessa affärer globala. Vi assisterar också löpande i frågor och affärer som rör Internet, sociala medier, appar, e-handel, open source, licensiering och annan kommersialisering av rättigheter, integritetsskydd, informationssäkerhet och regulatoriska frågor inom telekom.


Dina möjligheter som student

Vi söker ständigt efter nya drivna medarbetare. Dina framstående akademiska meriter är en god början, men vi ser också till affärsmannaskap och andra talanger och meriter, gärna förvärvade utanför den juridiska världen. Vi erbjuder flera möjligheter att redan under studietiden få in en fot i vår organisation och se hur vi har det. Sök till vår studentpool, talangpool, CQ Recruitment Days eller våra sommarnotarietjänster.

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Ett lag under ett tak

Vår organisation och verksamhet drivs som ett true partnership och vi är glada över att kunna kalla oss ett värderingsstyrt företag där alla arbetar tillsammans mot ett tydligt och gemensamt mål. Som jurist hos oss är du redan från dag ett en av våra viktigaste tillgångar. Vår företagskultur bygger på flera hörnstenar, en av dem är ett kontinuerligt kunskapsutbyte och ett samarbete som löper genom hela vår organisation.

Stockholm

Hovslagargatan 3
111 48 Stockholm Vägbeskrivning event@cederquist.se +46 8 522 065 00 Se sida

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor