facebook tracking

”Jag rekommenderar alla att söka till CQ Recruitment Days. Det är professionellt arrangerat och man har inget att förlora.”

Donard Doka kom först i kontakt med Cederquist genom universitetens studentmässor, efter det ansökte han till Cederquists event ”CQ Recruitment Days” och blev antagen.  Att delta i CQ Recruitment Days är en fantastisk möjlighet att komma in bakom kulisserna, det öppnar många dörrar och i Donards fall ledde det till både en sommarnotarietjänst och en plats i talanpoolen på CQ!


Sommarnotarier.jpgFrån vänster: Andrea Sedvall, Donard Doka, Karl-Gustaw Tobola och Emma Hammarlund.


Berätta lite kort om dig själv och varför du studerar juridik?
Jag är 21 år gammal och kommer från Norrköping. Jag flyttade till Stockholm hösten 2015 i samband med att jag började plugga juridik. Till hösten ska jag börja läsa termin 7.

Ända sen barnsben har jag antingen velat bli advokat eller arkitekt, mest för att det lät coolt. När det väl blev dags att ansöka tyckte jag att juridik lät intressant, utan att egentligen närmre veta vad det faktiskt innebar att arbeta som jurist. Men jag skulle säga att ett brett spektrum av karriärsmöjligheter lockade och idag känner jag att valet att studera juridik var rätt. 

Utöver juridik så är jag en fotbollsfanatiker och spelade aktivt sen jag var sex år gammal tills att studierna på universitet drog igång. Att spela fotboll med vännerna är fortfarande bland det bästa som finns.

Vad fick dig att söka till just Cederquist?
Jag valde att söka till Cederquist eftersom att jag tidigt i utbildningen fick uppfattningen av att det är en affärsjuridisk byrå av högsta klass. Att få arbeta med kompetenta jurister som är bland de bästa på området var något jag värderade högt. Utöver det så kände jag att det var en trivsam arbetsplats med positiv energi och gemenskap.

Vad är din roll här just nu och hur har vägen in på Cederquist sett ut? 
I skrivande stund är jag trainee i talangpoolen på CQ och är klar med mina veckor som sommarnotarie här på CQ. Som trainee sitter jag i tvistlösningsgruppen samt arbetsrättsgruppen. Som sommarnotarie arbetade jag i transaktionsgruppen där jag i huvudsak fick arbeta med privat och publik M&A.

Min väg in till Cederquist var genom rekryteringseventet CQ Recruitment Days. Efter att ha deltagit på eventet i ett par dagar blev jag tillfrågad om jag ville börja arbeta i talangpoolen och senare som sommarnotarie på Cederquist. 

Hur kom du i kontakt med Cederquist från första början? 
Min första kontakt med Cederquist var på Juristdagarna hösten 2015. Där blev vi tipsade om att gå på ett av Cederquists frukostseminarium som anordnas för studenter. Jag och två vänner valde att gå på två frukostseminarium och tyckte att det var roligt och intressant. Det var ett enkelt sätt att i en avslappnad stämning få kontakt med anställda på byrån och skaffa sig en bättre bild av atmosfären på byrån.

Timingen med eventet CQ Recruitment Days var perfekt och jag valde därför att skicka en ansökan hösten 2017. Jag tyckte eventet var lärorikt och superkul. Bland det roligaste var att i grupp med andra deltagande få lösa olika case för att sen presentera lösningen framför en jury bestående av anställda på byrån. Man fick en ärlig chans att visa upp vad man kan och göra ett bra intryck. Sen fick vi deltagare laga mat tillsammans med andra anställda på restaurang Aveqia. Det var väldigt kul och ett smidigt sätt att lära känna anställda på byrån. Jag rekommenderar alla att söka till CQ Recruitment Days. Det är professionellt arrangerat och man har inget att förlora.

Har du några tips till andra studenter som vill arbeta som sommarnotarie eller talangpoolare?
Gå på Cederquists event! Det är ett ypperligt tillfälle för både er och CQ att få lära känna varandra. Som anställd skulle jag säga att det är viktigt att man vågar ställa frågor och visar intresse i sitt arbete. Noggrannhet är a och o, hellre en fråga för mycket en för lite. Sen gäller det självklart att vara arbetsvillig. Vänta inte på att någon ska höra av sig till dig, utan ta kontakt själv. Våga visa framfötterna och visa att du vill vara där. Till slut bör man se till att njuta av arbetet, att få arbeta med så kompetenta människor på en professionell arbetsplats med en glad och positiv stämning är få förunnat.


Är du nyfiken på CQ Recruitment Days? Läs mer och ansök här!

 

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor