facebook tracking

"Jag har en mycket bättre förståelse för vad som krävs för att bli duktig rådgivare utöver att man såklart ska vara duktig på den underliggande juridiken”

Viktor Eriksson kommer ursprungligen från Vara på västgötaslätten och flyttade för två år sedan upp till Stockholm för att börja i Cederquists  M&A-grupp direkt efter studierna. Viktor har nyligen kommit tillbaka till Cederquist efter en tid på secondment där han vunnit ovärderlig erfarenhet i vilka frågor och perspektiv som kunder måste förhålla sig till. En erfarenhet som han har med sig i bagaget när byrålivet startar på nytt. 


 

Viktor Eriksson.jpg


Viktor, ditt secondment blev inte riktigt som tänkt, berätta mer!  
Under våren 2018 var jag på ett secondment hos Modern Times Group MTG. Från början var det tänkt att jag under mitt secondment skulle arbeta med deras årsstämma samt hjälpa till i deras M&A grupp vid förvärv av exempelvis mindre produktionsbolag. Men det blev inte riktigt så. Våren 2018 var en händelserik period för MTG då man först annonserade en fusion av sin tv- och radioverksamheten med danska TDC (Danmarks motsvarighet till Telia). Den fusionen blev dock inte av då TDC blev uppköpta av danska pensionsfonder så istället föreslogs det att tv och radioverksamheten skulle avknoppas och sedermera ska noteras på Stockholmsbörsen under namnet Nordic Entertainment Group. Så under större delen av mitt secondment har jag istället framförallt arbetat med denna avknoppning.

Vilka färdigheter har du vunnit av att ha varit på secondment?
Själva arbetsuppgifterna under mitt secondment skiljde sig ganska lite från de arbetsuppgifter jag har på Cederquist i vanliga fall. Däremot har man ett helt annat perspektiv i sitt arbete då man blir beställaren av de juridiska tjänsterna och genom det får man en känsla för vad man uppskattar och vad man inte uppskattar hos en rådgivare. Således är nog den främsta erfarenheten jag tar med mig från MTG att jag har en mycket bättre förståelse för vad som krävs för att bli duktig rådgivare utöver att man såklart ska vara duktig på den underliggande juridiken.

Och nu är du tillbaka på Cederquist. Vad värdesätter du här och med rollen som affärsjurist?
Det jag värdesätter allra mest med arbetet som affärsjurist är variationen i arbetet. Jag tycker nästan man kan beskriva tillvaron här på Cederquist som ett långt intervallpass där man efter ett intensivt projekt kan få några återhämtningsdagar för att sedan börja arbeta med något ett nytt och roligt projekt med ett företag i en helt annan bransch. Det gör att jag sällan upplever att jag hamnar i en vardagslunk vilket jag personligen inte trivs med, även om jag har stor förståelse för de som gör de. Enligt mig ger inslagen av intensiva perioder att jag utvecklas på flera olika plan och det bidrar starkt till att jag trivs med mitt arbete.

Vad krävs av en modern och skicklig affärsjurist enligt dig? För att bli en riktigt duktig affärsjurist krävs det att man utvecklar en kommersiell förståelse för klienternas verksamhet så att man kan anpassa sin juridiska rådgivning till klientens kontext. För en duktig jurist är det en hygienfaktor att vara duktig på just juridik. Mervärdet skapar man genom att pedagogiskt och tydligt vägleda klienten. Viktor Eriksson
Ålder: 25 år
Grupp: Associate i både Publik och Privat M&A

Om jag fick beskriva mina kollegor skulle jag säga att…de är en samling människor med ödmjuka värderingar men med starka personligheter.

På fritiden springer jag en del och brukar träna för det mesta ha något lopp jag tränar inför.

 

 

 

Din möjlighet

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor