facebook tracking

”Något som är bra med Cederquist är att det inte finns något som inte får ifrågasättas och som kan bli föremål för utvärdering och förändring”

Johan Lundberg har alltid känt motivation att lära sig mer och utvecklas. Som ung jurist motiverades han av att förstå finansieringsjuridikens alla delar och de olika stegen i en finansiering. Idag är Johan partner i gruppen för finansiering, nu handlar det lika mycket om juridiken som att utveckla gruppen, skapa relationer till kunder och kollegor i världen och att föregå med gott exempel. Egenskaper han tror bidrar till att han trivs bra i sin roll idag. 


Johan Lundberg alternativ 1 (favorit).jpg

Varför blev det CQ tror du? När jag började på CQ (2003) visste jag att bank- och finans var ett område som jag ville hålla på med. Jag visste också att CQ redan då hade en bank- och finansgrupp som var ledande i Sverige. En röd tråd har varit en vilja att lära och att utvecklas. Vad jag ska lära mig och vad som ska utvecklas har skiftat över åren. Till att börja med handlade det mycket om den grundläggande juridiken och de olika stegen i en finansiering. Som partner har det handlat om att ta hand om gruppen, byrån och att skapa relationer till kunder och kollegor i Sverige och internationellt. Jag har alltid varit driven, ambitiös och triggad av utmaningar. CQ har motsvarat vad jag hoppats på i dessa delar och det har alltid funnits möjlighet att utvecklas samt att såväl få som ta ansvar samt få erkännande för det. Även om det i perioder är hårt jobb med krav på hög tillgänglighet så finns det också avslappnad atmosfär och förhållandevis lite toppstyrning. Det tilltalar mig och har gjort att jag blivit kvar.

Berätta något spännande ni arbetar med just nu? Just nu är det väldigt många projekt som pågår. De största projekten är kanske inte alltid de mest spännande även om det ändå är kul att vara med i de projekten. Som exempel så fick vi för några dagar sedan frågan om att hjälpa till med juridiken kring finansieringen av ett bud på ett företag som är ett av de hetare köpobjekten på marknaden just nu. Juridiken och processen är känd så det är inte det som gör det spännande utan det är snarare att det är en konkurrenssituation, bråttom att hinna först med budet, internationellt krävs en team effort och det är ovisst vem som vinner budet. Andra gånger går det inte lika fort, men är spännande av andra anledningar. I en gammal finansiering så har det uppstått en juridisk fråga som rör värdeöverföringar och borgensåtaganden från dotterbolag. Den frågan ligger i domstol och där samarbetar vi med byråns processgrupp. Det ska bli spännande att se hur tvisten slutar.

Vad värdesätter du i din vardag på Cederquist? Jag gillar verkligen att jobba ihop med min grupp och är stolt över vad vi kan och vad vi levererar. Alla dagar har vi ju inte störtkul, men det är ändå rätt skön stämning för det mesta. CQ är också en arbetsplats där det finns god support från IT, marknad och HR och det ordnas mycket för de anställda.

Hur är du som ledare? 
Jag tycker det är viktigt att vara närvarande och att föregå med gott exempel. Jag hoppas också att mina kollegor känner att jag är tillgänglig och att även om jag inte kan – och heller inte ska kunna - alla detaljer i deras del av projektet, så ska de känna att jag är med. Jag vill också stå för ett informellt ledarskap som inte bygger på hierarki eller att peka med hela handen utan på informell stämning och högt i tak. Jag vill bidra med humor och med entusiasm och få mina kollegor att trivas samt att de känner att de får och kan ta ansvar.

Vad behöver Cederquist göra för att behålla och attrahera talanger i framtiden? 
Juristutbildningen är allmänt hållen och teoretiskt inriktad. När man är nyutexaminerad så har man en mycket begränsad praktisk erfarenhet och vet ganska lite om hur det är att jobba på byrå. Det finns en hel del handlag och kunskap som man måste tillägna sig. Våra biträdande jurister vill också lära sig så mycket som bara möjligt. Jag tror därför att det är viktigt att som arbetsgivare se till att det finns mycket goda möjligheter att lära sig och att utvecklas över flera år. I tillägg är det förstås självklart att det ska vara marknadsmässig lön, en byrå i framkant härliga kollegor och intressanta uppdrag.

Om Johan: 
Grupp: Bank & Finans
Universitet: Uppsala
Arbetar som: Partner

Om mina kollegor fick beskriva mig skulle de säga…han är en trikåklädd och pendelcyklande delägare som har nära till skratt och som driver runt och driver på 

På fritiden gör jag gärna… åker längd i krispiga spår och strålande solsken i en italiensk alpdal där nästa krämiga espresso är en bit, men inte alltför långt bort och skulle det vara dåligt med snö så har jag inget emot en brant och vacker uppförsbacke på cykel – varför inte uppför Sa Calobra på Mallorca

Det CQ kan förbättra är…säkert en hel del, men något som är bra på CQ är att det inte finns något som inte får ifrågasättas och som kan bli föremål för utvärdering och förändring

 

 

Din möjlighet

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor