facebook tracking

”Det viktigaste för mig är människorna som arbetar här”

Efter studier i Göteborg och notarietjänstgöring i Solna, arbetar Klara Wirén sedan två år tillbaka som biträdande jurist i Cederquists arbetsrättsgrupp. Under studietiden var kursen i arbetsrätt inte alls någon favorit – idag tycker Klara att hon har hittat helt rätt. Det bästa med Cederquist, menar hon, är den goda och roliga stämningen mellan kollegorna. 


Klara Wiren.jpg

 

Berätta kort om din väg från studier till där du är idag? Varför blev det så? 
När jag blev klar med juridikstudierna visste jag inte riktigt vad jag ville göra, så jag bestämde mig för att sitta ting och hålla alla vägar öppna ett tag till. Jag hade en väldigt bra tid på tingsrätten, men kom under tiden där fram till att affärsjuridisk byrå nog skulle passa mig bättre om jag hittade rätt specialistområde. Trots att arbetsrätt var min värsta kurs på juristprogrammet hade jag en del arbetsrättsliga mål på tingsrätten som jag tyckte var väldigt intressanta. Det fick mig att tänka att arbetsrätt kanske ändå vore något för mig. Jag tyckte att det verkade vara ett omväxlande och spännande område att arbeta med. Efter tinget sökte jag mig därför till Cederquists arbetsrättsgrupp och det är jag väldigt glad för idag.

Och idag arbetar du enbart med arbetsrätt. Berätta om ett spännande projekt? 
Det var väldigt spännande, men såklart även tufft, när vi efter #metoo-rörelsen blev anlitade av arbetsgivare för att göra oberoende utredningar om sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Vi intervjuade både utsatta och misstänkta personer och skrev sedan rapport med våra slutsatser och rekommendationer för bl.a. arbetsrättsliga åtgärder.

På tal om spännande, när utmanas du i vardagen på Cederquist? 
Jag kände direkt när jag började på Cederquist att jag fick stort förtroende att arbeta självständigt och ta mycket eget ansvar – det förtroendet är både utmanande och utvecklande.

Vad får dig att trivas bra på en arbetsplats? 
Det viktigaste för mig med Cederquist är människorna som arbetar här. Det är alltid kul att komma hit och träffa alla även om jag har en tuff arbetsdag framför mig. Det är en avslappnad och rolig stämning här på kontoret som jag verkligen uppskattar. 

Om Klara
Grupp: Arbetsrätt

Om jag inte arbetat som jurist hade jag… velat vara psykolog eller journalist. 
Till en öde ö hade jag tagit med mig… snus
Den typiska CQ:aren är… smart, ambitiös, social och bjuder på sig själv.

 

Din möjlighet

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor