facebook tracking

”Vi arbetar ofta mot korta deadlines i internationella transaktioner där det ställs stora krav på tillgänglighet, noggrannhet, snabbhet och analytisk förmåga.”

Det är näst intill en slump att Kajsa Tesch Morawetz arbetar med Bank & Finansjuridik även om hon alltid har gillat sakrätt. Hennes första arbete som jurist efter studierna i en annan bank- och finansgrupp fick henne på bank och finans-kroken och sedan 2016 arbetar hon hos Cederquist. Kajsa är en vinnarskalle och får ofta höra att hon har skinn på näsan. Egenskaper hon tror hjälper henne i vardagen som jurist. Kajsa är även nybliven mamma och nyligen tillbaka på Cederquist efter föräldraledighet.


Alternativ 1 Kajsa Morawetz Reportage ej klart.jpg
Hej Kajsa, berätta kort om dig:  
Jag tog examen 2013 och har arbetat på CQ sedan 2016. Innan det jobbade jag på en annan byrå med bank- och finans juridik och har även varit secondee på Nordeas juristavdelning. Här på CQ jobbar jag i väldigt mycket olika projekt och ofta i en projektledande roll vilket jag tycker är väldigt roligt.   

Vad gör du just nu på jobbet? Vi har precis avslutat en finansiering där vi förhandlande en finansieringslösning med syfte att finansiera ett köp av ett större svenskt bolag. Under förhandlingen visste vi inte om dealen skulle gå igenom, men det gjorde den och det känns otroligt skönt att vi inte förhandlade finansieringspaketet i "onödan". 

Hur utmanas du i din vardag?
Hela tiden. Vi arbetar ofta mot korta deadlines i internationella transaktioner där det ställs stora krav på tillgänglighet, noggrannhet, snabbhet och analytisk förmåga. Mitt mål är att hela tiden göra mitt bästa och leverera en proffsig slutprodukt – och det är inte alltid helt lätt när man ställs inför svåra frågor samtidigt som man ska bolla allt annat i livet.

Har du möjlighet att vara flexibel i din vardag med tanke på familj? Hur går det till?
Ja det har jag. Jag har möjlighet att arbeta hemifrån vilket gör att det är lättare att kombinera arbetet och familjelivet. Så länge man gör det man ska kan man jobba lite varsomhelst. Sen har jag dessutom världens bästa man och tillsammans är vi ett team som ser till att få det att funka med familj och jobb. Han är bäst!    

Vad behöver Cederquist utveckla? Att se varje medarbetares arbete och skapa förutsättningar för att man ska vilja arbeta kvar på CQ.  

Vilka egenskaper tror du krävs för att bli en duktig affärsjurist inom just ditt område?
Vårt arbete kräver hårt och gediget arbete så engagemang, sittfläsk och skinn på näsan.   

Har du ett roligt gruppminne att dela?
När vår grupp hade en Tour d'appartements à la bafi och drack drinkar hemma hos alla i gruppen. Hos mig hade vi 90-tals tema med musikquiz och drack campari-juice.   

Om Kajsa
Grupp: Bank & Finans

Min supertalang är... att jag alltid vill vinna.
Mitt drömresmål just nu är… Nepal, Namibia eller någon grym skidort med massa snö.
Den typiska CQ:aren är… som folk är mest - olika. 

 

 

Din möjlighet

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor