facebook tracking

Är du intresserad av att arbeta på en affärsjuridisk byrå efter studenten?

Är du klar med, eller i slutet av din gymnasieutbildning, och vill ta ett sabbatsår? Kul, då kan du vara den vi söker! Att vara junior assistent på Cederquist är ett lärorikt och inspirerande jobb för personer som precis tagit studenten och vill testa hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå. Just nu söker vi juniora assistenter till både våra verksamhetsgrupper och till vårt vaktmästeri. Läs intervjuerna med våra nuvarande juniora assistenter nedan, läs sedan mer om tjänsten och sök via länkarna längst ner på sidan.


David Silfverskiöld.jpg

Hej David, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
Mitt namn är David, jag är 19 år gammal och uppvuxen i Stockholm. Jag arbetar på CQ som junior assistent inom vaktmästeriet. Detta superroliga jobb har jag haft sedan jag sommaren 2018 då jag tog studenten.  

Du har ju en tjänst inom vårt vaktmästeri, varför valde du att söka denna tjänst på CQ?

Jag valde att söka denna tjänst för att få en inblick i hur det är att arbeta på en topprankad affärsjuridisk byrå men samtidigt ha möjlighet att arbeta praktiskt, något som verkligen passat mig.  

Hur kan en vanlig dag se ut för dig på CQ?
Mina uppdrag som vaktmästare är, i stora drag, att se till att allt flyter på och fungerar på kontoret. En vanlig dag kan därför innebära att jag får göra saker som att fixa med printers, göra ärenden på stan åt byrån samt ha kontakt med våra leverantörer av förbrukningsvaror. En vanlig dag kan även innebära att hjälpa till med, och organisera event som byrån har. Det är ett väldigt varierande jobb som innebär att man får ta mycket eget ansvar. Då känner jag att jag utvecklas i min roll.

Vad ska du göra nu efter ditt år på CQ?
Efter mitt år på CQ är planen att börja studera juridik, antingen i Lund eller i Uppsala.

 


Sixten Janson.jpg

Hej Sixten, berätta vem du är och varför du sökte till tjänsten på CQ?
Mitt namn är Sixten och jag är 20 år gammal. I våras tog jag studenten från Blackebergs gymnasium och kände då att det vore roligt att testa på någonting annat än att plugga. Jag har alltid haft ett extra öga för juridik och känt att det är något jag tycker är intressant. Dock hade jag ingen aning om vad det innebar att arbeta som jurist och därför tyckte jag att tjänsten som juniorassistent verkade toppen.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut för dig?
Hur mina dagar ser ut varierar ganska mycket. Ibland är dagarna intensiva och präglade av många mindre uppgifter, och ibland kan jag ägna en hel vecka åt ett och samma projekt. Även typen av uppgifter varierar mycket, under min tid på Cederquist har jag gjort allt från att korrekturläsa avtal till att slå in hundratals paket åt vår marknadsavdelning.

 

Om jag skulle försöka sammanfatta de vanligast förekommande uppgifterna skulle jag säga att det mesta handlar om att organisera och strukturera material. På en advokatbyrå finns det massvis med lätta men tidskrävande uppgifter som vi juniorassistenter kan avlasta juristerna med. Därför tror jag att lösningsorientering och noggrannhet är två viktiga egenskaper i min roll.

Vad ska du göra nu efter ditt år på CQ? 
Min anställning på Cederquist slutar i början av augusti. Jag har inte bestämt mig helt och hållet än för vad jag ska göra då, men det mesta tyder på att jag tar ett sent sommarlov och till hösten börjar plugga juridik i Uppsala.Jakob Persson.jpg

Hej Jakob, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte tjänsten som junior assistent på CQ?
Jag är en nittonårig kille från Stockholm som tog studenten förra året. Utanför jobbet är det fotboll och racketsporter som gäller. Jag hade planer på att söka till juristprogrammet men ville först ta ett sabbatsår. När jag såg denna tjänst sökte jag med en gång - att ta en paus från skolan och samtidigt få en inblick i den bransch jag är intresserad av lät perfekt. Ett år på CQ har gett mig bra förståelse för arbetet på en advokatbyrå, tidigare var den inte så realistiska skildringen i Suits min enda referens. I rollen som juniorassistent jobbar jag nära juristerna och är involverad i deras ärenden från start till mål.

Har du något extra roligt minne du kommer att ta med dig från CQ? 
Vår byråkonferens i Kitzbühel som förutom konfererande bjöd på skidåkning, afterski och galamiddag kommer jag verkligen se tillbaka på som en av höjdpunkterna på CQ.

 

Vad ska du göra nu efter ditt år på CQ? Nu ska jag resa och senare söka in till universitetet. Kanske blir det juristprogrammet och en comeback på CQ!


Emma Lundberg.jpg

Hej Emma, berätta om dig själv och varför du valde att söka till CQ?
Jag heter Emma och jag är 20 år gammal. Jag tog studenten förra året och ville jobba innan jag börjar plugga. Att söka tjänsten som juniorassistent var perfekt eftersom jag var lite sugen på att läsa juridik. Efter mitt år på CQ har jag fått en inblick i vad en jurist gör och det verkar superkul!

Hur kan en vanlig dag på CQ se ut och vad är det bästa med att jobba på CQ?
En vanlig dag på CQ hjälper jag alla jurister med olika saker. Det kan vara allt ifrån att sammanställa dokument till att boka middagar. Dagarna är väldigt varierande men man lär sig mycket!

Det bästa med att jobba på CQ är människorna. Jag har väldigt kul på jobbet! Det finns verkligen en gemenskap bland alla som jobbar här.

Vad ska du göra nu efter ditt år på CQ?
Efter mitt år som juniorassistent ska jag resa och sen börjar jag plugga juridik. 😊


Hej Oscar, du är vårt senaste tillskott som Junior Assistent. Berätta om dig själv!
Jag heter Oscar, är 20 år och uppvuxen i Sigtuna (Sveriges äldsta stad). Jag tog studenten 2017 och började därefter arbeta som fältförsäljare i hopp om att övertala så många som möjligt att produkterna var de bästa. Under den tiden mötte jag otroligt många härliga, och mindre härliga, människor vilket var en del av charmen med jobbet. Därefter ville jag testa på något nytt. Min syster tipsade mig om tjänsten som junior assistent och eftersom jag hade uppskattat ett antal lektioner i affärsjuridik under gymnasiet tänkte jag ”varför inte”, så nu är jag här.

När jag inte är på jobbet hittar ni mig i min lägenhet i Sundbyberg dit jag flyttade för bara fyra veckor sedan. Stort steg, höga utgifter. Finner även glädje i att producera musik emellanåt.

Hur kommer det sig att du sökte tjänsten på CQ?
Jag har tidigare jobbat som junior assistent på en annan byrå i Stockholm och i samband med att mitt år nådde sitt slut tipsade min syster mig om att söka till Cederquist.

Hur har tiden på CQ varit hittills?
Jag har fått ett oerhört bra intryck av Cederquist hittills. Framförallt så uppskattar jag att arbetet är så varierande (ja, trots att jag jobbar i tvist) och att jag blivit involverad i så många olika typer av projekt. Mitt starkaste intryck hittills är alla härliga kollegor! Dessutom är det kul att kunna ha spontana syskonmöten med syrran.

Vad ska du göra efter din tid som junior assistent?
Efter min tid som junior assistent har jag tänkt resa lite, troligtvis till Australien, innan jag börjar plugga. Jag är inte helt säker på om jag vill plugga juridik eller ekonomi, men efter några veckor här lutar jag mer åt juridiken!

 

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor