facebook tracking

"De dagarna ledde sedan till min sommarnotarietjänst – och på den vägen är det! "

Sara kom först i kontakt med Cederquist via CQ Recruitment Days. Efter rekryteringseventet blev Sara erbjuden en sommarnotarietjänst som sedan ledde till en plats i vår talangpool. Idag arbetar Sara som junior associate i vår tvistlösningsgrupp. 


190604_463.jpg

Berätta lite kort om dig själv
Jag har jobbat på CQ till och från sedan 2017. Jag började som sommarnotarie sommaren 2017 och sedan har jag jobbat i talangpoolen parallellt med studierna, med ett uppehåll för utlandsstudier. Som person är jag väldigt rastlös och har alltid någonting på gång, även om det bara är häng med vänner, matlagning eller träning.

Hur kom du i kontakt med CQ?
Jag sökte till CQ Recruitment Days och blev antagen. Under de dagarna hade vi caselösningar, övade på intervjutekniker och gjorde många roliga aktiviteter tillsammans med engagerade CQ:are. De dagarna ledde sedan till min sommarnotarietjänst – och på den vägen är det!

Vad var det som fick dig att söka till CQ?
Jag hade hört mycket gott om CQ från andra studenter som varit i kontakt med CQ i olika sammanhang och sedan hade jag själv fått ett väldigt positivt intryck på olika studentevent som jag varit på. När ansökan till CQ Recruitment Days öppnade kände jag därför att jag var nyfiken på byrån och sökte för att få en bättre uppfattning.

Vad var det bästa med att jobba i talangpoolen på CQ?
Det bästa med talangpoolen är helt klart att få en inblick i, samt vara en del av, det praktiska arbetslivet! Det är roligt att jobba med uppgifter som har en direkt koppling till verkligheten och att få knäcka på juridiska frågeställningar som spelar roll utanför skolbänken.

Hur utmärker sig Cederquist som arbetsplats?
Helt klart stämningen! Alla CQ:are hänger med varandra oavsett arbetsgrupp, vilket medför att stämningen mellan alla individer och alla arbetsgrupper är väldigt inkluderande. Att alla äter lunch tillsammans i CQs lunchrum bidrar nog väldigt mycket till denna gemenskap.

På vilket sätt skulle du beskriva Cederquist som en modern byrå?
Det finns många faktorer som gör CQ till en modern arbetsplats. Det finns exempelvis bra förutsättningar för att kunna träna på arbetstid genom att antingen vara med på någon av de många träningspass som hålls på kontoret eller genom att träna själv i gymmet. CQ vann även Justitiapriset i år för advokatbranschens bästa jämställdhetsarbete, vilket är både viktigt och superaktuellt och det är roligt att CQ ligger i framkant när det gäller det.

Om Sara
Grupp: Tvistlösning
Universitet: Stockholm

Är du intresserad av att veta mer om Cederquist? Läs mer om CQ Recruitment Days och sök här!

 

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor