facebook tracking

Elin var på secondment i London där hon arbetade med Cyber, Privacy and Data Innovation

Elin Holm är associate i Cederquists IP/IT-grupp och har varit på byrån sedan 2016. Under hösten var hon på secondment i London. Nedan berättar hon mer om vad det innebar och om skillnaderna mellan arbetet där och hennes roll som affärsjurist på Cederquist.

Elin Holm Cederquist.jpg

 

Berätta kort om ditt secondment?
Jag var i London på advokatbyrån Orrick. Byrån har ungefär lika många anställda som Cederquist och finns lite överallt runtom i världen. Där var jag i en grupp som heter Cyber, Privacy and Data Innovation. Gruppen gör ungefär samma saker som vi gör i IP/IT-gruppen på Cederquist (men kanske att de har ett lite coolare namn på sin grupp). 

Jag fick hjälpa till med en del GDPR-ärenden, sitta med på ett par möten och granska avtal och villkor. Så lite av allt möjligt och ganska likt det jobb som jag gör hemma.


Vilka färdigheter har du fått från ditt secondment?
Tre veckor är en ganska kort tid för att utveckla några större färdigheter men jag försökte snappa upp saker som de gjorde annorlunda som vi kan lära oss av. De har till exempel mycket större mallbanker för avtal, presentationer, pitch och ”talking points” medan vi oftast gör sådant mer ”från grunden” hos oss. Vidare jobbar de, precis som oss, med en del digitala verktyg. Exempelvis har de olika analysverktyg som de erbjuder sina kunder och potentiella kunder, bland annat för GDPR och CCPA (California Consumer Privacy Act – en ny lag som i många avseenden liknar GDPR).

Vad var skillnaden mellan att vara på secondment jämfört med din roll som affärsjurist på Cederquist?
Jag hade inte lika mycket kundkontakt och jobbade mer med punktinsatser än i större/mer omfattande projekt, och sedan kände jag mig såklart inte lika ”hemma” i min roll där som jag gör i min roll här på CQ.

 


ny.jpg

Vilka egenskaper tror du är viktiga för att vara en duktig affärsjurist?
Förutom att vara bra på juridik tror jag att det är viktigt att vara lyhörd, rak och tydlig i sin kommunikation med kund samt att våga vara personlig och tänka nytt ibland.


Vad saknade du mest från Cederquist när du var på secondment?
Kollegorna såklart! 

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor