facebook tracking

”Det är nyttigt att vända upp och ner på sin trygga vardag ibland”

Elin Ljungström har jobbat som jurist i lite mer än fyra år och sedan drygt två år tillbaka är hon biträdande jurist i aktiemarknadsgruppen på Cederquist. I februari fick hon möjligheten att flytta till New York i sex månader för att göra ett internship på den amerikanska advokatbyrån Reed Smith. Läs intervjun som vi gjorde med Elin när hon var där.


Elin Ljungström.jpg

Kan du berätta lite mer om ditt sekondment?
Jag är sekonderad till den amerikanska advokatbyrån Reed Smith under sex månader och jobbar som associate i deras Global Corporate Group. Det innebär att jag gör ungefär det som jag gör på CQ, det vill säga arbetar med kapitalmarknadstransaktioner och rådgivning till publika bolag, men även i viss utsträckning med privata transaktioner. Mina arbetsuppgifter här är därför på många sätt desamma som hemma, upprätta och förhandla avtal, skriva prospekt, ta fram material till årsstämmor med mera. Jag hade vissa farhågor att det skulle vara svårt att komma in i arbetet på grund av att jag inte kan amerikansk rätt men så har det inte alls varit utan det mesta känns naturligt och ganska hemtamt, även om det givetvis är utmanande på andra sätt.

Hur utmanas du i din roll idag?
I min roll som biträdande jurist utmanas jag hela tiden, vilket jag verkligen uppskattar! Det kan vara alltifrån pressade deadlines och kluriga tekniska frågor till att försöka vara en bra, inspirerande och välorganiserad projektledare. Just nu tycker jag det är en otrolig utmaning bara att ha flyttat till en ny stad och att vara ny på en arbetsplats. Det har tagit lite tid att känna sig hemma och hitta överallt, både i stan och på kontoret. För varje dag som går så blir jag dock lite mer varm i kläderna och lär mig små ”lifehacks” som gör livet lättare och härligare, till exempel vilket som är det bästa lunchstället, var man köper godast kaffe och vilken tunnelbanelinje som går fortast till jobbet. Jag försöker verkligen att njuta av varje dag här och känner mig oerhört lyckligt lottad som fått denna möjlighet! 

Vilka färdigheter tror du att du kommer få av att ha varit på sekondment?
Jag har absolut blivit modigare av att bo i en helt ny stad. Det är nyttigt att vända upp och ner på sin trygga vardag ibland och jag har verkligen varit tvungen att ta för mig ännu mer och fått lära mig stå ut med att känna mig lite ovan och tafatt ibland, även om det kommer till något så enkelt som att köpa en kaffe (drickskulturen och alla olika kaffekombinationer här kan nog få nästan vem som helst att känna sig lite bortkommen till en början). Sedan är det ju fantastiskt att få ta del av en ny kultur, möta så många nya och spännande människor och få kunskap om hur livet ser ut på en större amerikansk advokatbyrå. Tiden här har utan tvekan gett mig många nya insikter och lärdomar som jag med glädje kommer att ta med mig hem!

 

Din möjlighet

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor