facebook tracking

Som student finns det flera möjligheter att få träffa oss.

Grattis till alla er nyblivna studenter som blivit antagna till juristprogrammet! Vi på Cederquist ser mycket fram emot att träffa er under kommande arbetsmarknadsdagar. Deirdre Net arbetar som rekryteringsansvarig på Cederquist. En av höjdpunkterna i hennes arbete är när hon får vara ute och träffa er juriststudenter. Här svarar Deirdre på några korta frågor om vad Cederquist erbjuder studenter och hur ni kommer i kontakt med oss.


Hej Deirdre, berätta lite om dig själv och din roll på Cederquist.
Jag är äldst i en barnaskara om fyra och har vuxit upp i Göteborg tillsammans med en småländsk mamma och en pappa från Holland. Som person är jag väldigt nyfiken och hämtar energi av umgänge med andra. Att jag arbetar som rekryteringsansvarig på Cederquist känns som handen i handsken. Här får jag möjlighet att arbeta i en kunskapsintensiv organisation med människor som är lika nyfikna och målmedvetna som jag. I min roll som rekryteringsansvarig är jag ofta den första personen de som söker sig hit träffar. Jag är även ute mycket på universiteten och träffar juriststudenter som är mitt uppe i sin utbildning.

Hur kan studenter komma i kontakt med oss på Cederquist?
Som student finns det flera möjligheter att få träffa oss. Vi erbjuder uppsatspraktik, assessment-dagar, sommarnotarieprogram, extraarbete som kvällsreceptionist eller kvällsassistent och vårt praktikprogram CQ Talent Training. Vi är även ute på universitetens arbetsmarknadsdagar och träffar studenter. Jag hoppas att ni passar på att komma förbi och pratar med oss när vi är på just ditt universitet!

Vilka är fördelarna med att som student tidigt komma i kontakt med byråer?
Det är givetvis en stor fördel att redan under studietiden utforska vilka möjligheter det finns som färdig jurist. Att prova på och skapa sig en egen bild av framtida arbetsplatser gör att valet sedan förhoppningsvis känns lite enklare.

Vad i Cederquists ögon är meriterande för studenter?
Vi söker personer med ett exceptionellt driv och med en önskan att få vara med och påverka, både sin egen och andras resultat och utveckling. Därför tycker vi så klart att det är meriterande när man engagerat sig vid sidan av sina studier i sådant som man kan ha nytta av i arbetslivet. Det behöver inte vara ett jobb i juridikbranschen, utan kanske att man har studerat utomlands, varit au pair eller haft ett engagemang i relation till något. Det är bra att ha testat på livet lite.

Vad är CQ Talent Training?
Det är ett koncept som är unikt för Cederquist. Under de år man läser på juristlinjen finns det inte så mycket tid att testa på juridiken i praktiken. Det finns många rättsområden och det kan vara svårt att veta vad man typiskt sett arbetar med i olika verksamhetsgrupper på en advokatbyrå. Mot bakgrund av detta ges juridikstuderande möjlighet att komma till Cederquist och praktisera. Under praktikperioden besöker studenterna alla Cederquists verksamhetsgrupper. Syftet är att de ska få en översiktlig insyn i Cederquists verksamhet och jobba med olika frågeställningar/case tillsammans med andra jurister i alla våra verksamhetsgrupper.

Praktikperioden omfattar 8 veckor. Under denna period är praktikanterna på plats en dag i veckan, oftast fredagar. En typisk praktikdag börjar kl. 9.00 och slutar senast ca kl. 17.00.

Hur kan studenter läsa mer om vad Cederquist erbjuder studenter?
Besök gärna vår karriärsida cederquist.se/karriar för att läsa mer om praktik och arbetsmöjligheter under studierna. Vi finns även på sociala medier, så följ oss gärna på Facebook och Instagram för att få en inblick i hur det är att göra praktik eller arbeta hos oss.

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor