facebook tracking

"Stämningen på Cederquist är professionell, avslappnad och välkomnande"

Niclas Johansson arbetar som associate i Cederquists arbetsrättsgrupp. Här berättar han om sin väg från studier till Cederquist. Han erkänner att han under studierna inte hade tänkt att han skulle arbeta med arbetsrätt, men att han under sin tid som sommarnotarie på Cederquist fastnade för arbetsområdet. 


190604_009.jpg

Hej Niclas, vem är du?
Jag är gotlänning och före detta specialistofficier som tycker om det mesta som rör idrott och träning. Jag har flyttat runt en del och har nu hamnat i Solna, där jag bor tillsammans med min sambo. Jag har arbetat i Cederquists arbetsrättsgrupp i drygt två år och kom hit direkt efter studierna i Örebro. Vid sidan av arbetet är klättring ett nyfunnet intresse och tillsammans med min sambo spenderar jag så många kvällar jag hinner och orkar i klätterhallen.


Hur såg din väg från studier till Cederquist ut?
Jag kom i kontakt med Cederquist under slutet av min studietid, när jag fick möjligheten att vara med på ett kontaktsamtal som hölls av Cederquist under Örebros juristmässa. Efter det fick jag chansen att lära känna Cederquist ännu bättre som sommarnotarie. Efter sex veckor med spännande och utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med kollegorna på Cederquist visste jag att det var här jag ville arbeta. Stämningen på Cederquist är professionell, avslappnad och välkomnande.


Varför blev det just arbetsrätt tror du?
Jag kan erkänna att jag under studierna överhuvudtaget inte hade tänkt att jag skulle arbeta med arbetsrätt, men under min tid som sommarnotarie fastnade jag för arbetsområdet. I Cederquists arbetsrättsgrupp får jag möjlighet att arbeta med varierande ärenden och det bjuds på en spännande blandning av såväl tvister och avtalsförhandlingar som transaktioner.


När utmanas du i vardagen på Cederquist?
Jag utmanas hela tiden och det går inte en dag utan att jag stöter på en frågeställning som jag inte tidigare har mött. Det roligaste och mest utmanande med juridiken är att det finns så många olika fall och omständigheter att bedöma och värdera vilket gör att du ständigt utvecklas och lär dig mer.   


Vad får dig att trivas bra på en arbetsplats?

Det viktigaste för mig på en arbetsplats är en välfungerande grupp, en känsla av frihet under ansvar, samt utmanande och varierande arbetsuppgifter.


Vilka egenskaper uppskattar du hos dina kollegor?

Arbetet på en affärsjuridisk byrå är ofta krävande och ibland stressigt, men oavsett detta finns det ingen tvekan om att vi ställer upp för varandra. Det är en trygghet i vardagen att slippa känna sig ensam med en svår fråga och att vi trots våra individuella arbetsuppgifter arbetar tillsammans som en grupp.


Vad behöver Cederquist göra för att attrahera talanger i framtiden?

Jag tror att Cederquist tillsammans med andra advokatbyråer kommer att behöva erbjuda olika alternativa karriärvägar som kanske inte finns på byråerna idag, eftersom framtidens talanger kommer ställa högre krav på flexibilitet, variation och förnyelse. Där tycker jag att Cederquist är på god väg med till exempel rollen som counsel.   

Din möjlighet

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor