facebook tracking

”För mig är det helt avgörande att ha en arbetsplats där jag trivs och har kul med kollegorna, och där sticker Cederquist verkligen ut”

Sara Magnéli arbetar som senior associate i Cederquists tvistlösningsgrupp. Här berättar hon om sin väg till CQ, hur hon utmanas i sin vardag och vad som utmärker Cederquist. Just nu söker vi en ny kollega till vår tvistlösningsgrupp. Läs mer om tjänsten vi länken nedan. 


190604_227.jpg

Hej Sara, berätta om din väg till Cederquist?
Min väg till Cederquist började här på Cederquist sommaren 2010, när jag hade en väldigt bra upplevelse som sommarnotarie innan min sista termin på juristlinjen. Därefter blev det en omväg via ett legal internship på ASSA ABLOY, tre och ett halvt år på en annan större affärsjuridisk byrå och ett och ett halvt år som tingsnotarie på Attunda tingsrätt innan jag hittade hem till Cederquist igen. Nu har jag varit på Cederquist, i tvistlösningsgruppen, i drygt tre år. Under den tiden har jag och min man Calle hunnit få en dotter, Mika, som jag hängde med på heltid i nio månader.

Har du alltid vetat att du skulle bli jurist?
Inte alls. Jag har inte haft några i familjen eller andra förebilder som inspirerat till yrkesvalet, men tanken väcktes nog redan i gymnasiet när jag läste en kurs i affärsjuridik. Eftersom jag alltid har gillat att plugga så tänkte jag att det kunde passa och att jag i vart fall skulle börja på juristlinjen och se om jag gillade det. Och det gjorde jag! Sen gick jag i princip hela juristlinjen utan att veta vad av allt kul jag ville hålla på med.

Berätta om ett spännande projekt du sitter med just nu och vad din roll är?
I tvistlösningsgruppen jobbar vi med olika tvister parallellt, och just nu har jag en härlig mix med en väldigt stor tvist som engagerar nästan halva gruppen, några i mellansegmentet där vi är team om 2-3 personer, och en mindre tvist som jag i princip hanterar själv. Ärendena rör allt från entreprenad till konst. Beroende på omfattning och sammansättning av teamet så innebär min roll mycket projektledande, men också att vara nere i detaljerna och jobba med faktainsamling (gå igenom handlingar, träffa vittnen m.m.), lägga upp processtrategier, skriva yttranden och företräda klienter i domstol/inför skiljenämnd vid sammanträden och förhandling.

När utmanas du i din vardag?
När det dyker upp nya spännande frågor eller situationer, som jag ska hantera för första gången. Och det händer relativt ofta för oss i tvistlösningsgruppen, även för dem som har jobbat lite längre. De tvister vi jobbar med befinner sig ofta inom ett brett spann av rättsområden, vilket gör att arbetet blir väldigt varierande och kul. Situationer som kan uppkomma i olika skeden av en tvist är nästan omöjligt att förutse, eftersom det är så många parametrar som spelar in och olika personer involverade (parter, ombud, domstol/skiljenämnd, vittnen, experter m.m.). Den ena dagen kan jag sitta på kammaren och grotta ner mig ordentligt i en svår rättsfråga, för att den andra klampa runt i varselväst och hjälm på en byggarbetsplats och prata med vittnen i en entreprenadtvist. Det är kul!

 

”De tvister vi jobbar med befinner sig ofta inom ett brett spann av rättsområden, vilket gör att arbetet blir väldigt varierande och kul”

 

Vad utmärker Cederquist som byrå
Kollegorna! För mig är det helt avgörande att ha en arbetsplats där jag trivs och har kul med kollegorna, och där sticker Cederquist verkligen ut. Cederquist har lyckats behålla den familjära "alla-känner-alla-känslan" samtidigt som vi har blivit en stor advokatbyrå. Dessutom är kollegorna väldigt duktiga och drivna, så det känns väldigt lyxigt att få omge sig med dem.

Hur kändes det att komma tillbaka efter din föräldraledighet?
Det kändes kul, och inte alls så dramatiskt som jag hade föreställt mig tidigare (dvs att gå från att vara med Mika 24/7 till att tillbringa dagarna på jobbet). Eftersom Cederquist har lyft frågorna om föräldraledighet och att kombinera jobb och familj högt på agendan, så har jag verkligen känt att jag har kunnat göra saker på det sätt som passar mig bäst. Den öppna och raka dialog jag har med mina chefer och kollegor och den flexibilitet vi har i vårt yrke är ännu viktigare nu när Mika går på förskolan och min man har börjat jobba igen. Men avslutningsvis måste jag säga att kombinationen av att gå till jobbet och umgås med smarta vuxna och sen få busa och mysa med Mika övrig tid är oslagbar.

 

Det mest oväntade som hänt mig på CQ är…
när min kjol sprack under min första förhandling i tingsrätten (och lika oväntat att ingen såg, men det blev klädbyte i pausen).

Den typiska CQ:aren är…
en smart och rolig lagspelare.

Med till en öde ö hade jag tagit med mig
Mika skulle jag vilja säga, men det är nog inte så bra att ta med en bebis till en öde ö…

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor