facebook tracking

”Det är otroligt prestigelöst på CQ, samtidigt som du såklart förväntas leverera juridik på högsta nivå”

Fanny Fernlöf arbetar som associate i Cederquists grupp för EU- Konkurrens- och Upphandlingsrätt och fokuserar i huvudsak på offentlig upphandling. Läs intervjun med Fanny där hon bl a berättar om sin väg till Cederquist och vad hon uppskattar i sin vardag. 


Fanny Fernlöf.jpg

Hej Fanny! Berätta lite om dig själv:
Jag har jobbat på Cederquist i knappt två år i vår grupp för EU-rätt, konkurrensrätt och offentlig upphandling, men fokuserar i huvudsak på offentlig upphandling. På vintern åker jag så mycket skidor jag kan och på sommaren är jag ute på sjön. Jag är född och uppvuxen i Vänerskärgården i Värmland, som nästan, nästan går att jämföra med Stockholms skärgård.

Hur har din väg från studier till Cederquist sett ut?
Jag pluggade vid Örebro universitet och skrev min examensuppsats i offentlig upphandling. Konstigt nog måste tillägas, eftersom vi nästan inte hade stött på någon offentlig upphandling alls under utbildningen. Jag tyckte det kunde vara smart att skriva om något som kanske ingen annan i samma årskull skrev om, och sen verkade offentlig upphandling bestå av den perfekta blandningen mellan processföring och affär. Det visade sig stämma och det var superintressant att läsa och skriva om. När jag sedan tog examen sökte Cederquist upphandlingsjurister – och jag hade sedan en tid spanat in Cederquist. The rest is history.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Under en vanlig dag på jobbet skrivs det en hel del domstolsinlagor, vi granskar anbud och samtalar med kunder om strategiska drag i anbudslämning. Det är verkligen varierande eftersom det ena dagen kan röra allt ifrån ett litet bolag som säljer medicintekniska instrument från en liten ort i Sverige, till stora infrastrukturprojekt med intresserade företag från såväl Sverige som Europa och övriga världen.

”Det är alltid extra spännande när ett ärende rör ovanliga upphandlingsföremål eller internationella klienter.”

Kan du berätta om ett spännande projekt du jobbar med just nu?
Förutom att jag fått chansen att vara väldigt involverad och jobba nära projektledaren i ett stort M&A-projekt (vilket inte är helt vanligt om du som jag arbetar i en specialistgrupp, men bolaget ifråga sitter inne på många upphandlande kontrakt) hjälper vi också ett sydeuropeiskt företag angående en upphandling som genomförs på säkerhetsområdet. Det är alltid extra spännande när ett ärende rör ovanliga upphandlingsföremål eller internationella klienter.

När utmanas du i din vardag?
När du arbetar på en affärsjuridisk byrå utmanas du bland annat genom att du aldrig blir fullärd. Gruppen och de äldre juristerna ser alltid till att du tar nästa steg på kunskapsstegen så snart du har lärt dig bemästra det tidigare – och du får snabbt ta eget ansvar. Det ställs höga krav, både från kunder och kollegor, samtidigt som kollegorna alltid finns där för att bolla frågor och hjälpa till. Det gör att det aldrig blir långtråkigt, och jag har aldrig tidigare känt att det är både så tryggt och så roligt att gå till jobbet. Jag tror de flesta blir boostade av att känna att något som känns svårt till en början, plötsligt är lätt och självklart.

I vilka situationer känner du dig stolt över att arbeta på Cederquist och i din grupp?
När folk utifrån, både klienter och kompisar, säger att vi verkar ha så kul ihop. Det stämmer också!

Vad uppskattar du i din vardag på Cederquist?
Att jag får vara den jag är. För mig är det viktigt att vara på en arbetsplats där jag kan slappna av och fokusera på jobbet utan att känna att jag behöver leva upp till en konstlad förväntansbild. Det är otroligt prestigelöst på CQ, samtidigt som du såklart förväntas leverera juridik på högsta nivå.

Den typiska CQ:aren är…
kompetent, prestigelös och framåt.

Om jag inte hade arbetat som affärsjurist hade jag…
jobbat med historia, typ som arkeolog.

Till studenter som funderar på CQ säger jag…
att det är helt rätt val för dig som vill ha en hållbar och sjukt rolig vardag. 

Din möjlighet

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor