facebook tracking

"Det var när jag deltog på CQ Recruitment Days som jag fick möjligheten att lära känna byrån ordentligt."

Johanna Wigfeldt deltog på CQ Recruitment Days hösten 2018, vilket ledde till en sommarnotarietjänst. Sedan januari i år arbetar hon som associate i vår transaktionsgrupp. Läs intervjun med Johanna om hennes väg från studier till en tjänst på Cederquist. 


200821_494.jpg

Berätta om dig själv: 
Jag arbetar som associate i Cederquists transaktionsgrupp där min första av tre rotationer var i Privat M&A. När jag är ledig äter jag helst god mat, ägnar mig åt alla typer av fysisk aktivitet eller sträcktittar på en bra serie, helst med vänner och familj.

Hur kom du i kontakt med Cederquist?
Min första kontakt med Cederquist var under termin två på juristprogrammet när jag hade seminarier i Cederquists lokaler. Redan då fick jag en härlig känsla av atmosfären på byrån. Därefter har Cederquist varit ett återkommande inslag på arbetsmarknadsdagarna på universitetet samt i undervisningen eftersom flera av Cederquists jurister är externa lärare på flera grund- och specialkurser jag läste. Det var när en kursare, som arbetade extra i Cederquists talangpool, uppmanade mig att söka till CQ Recruitment Days på hösten 2018 som jag fick möjligheten att lära känna byrån ordentligt.

Hur var det att delta i CQ Recruitment Days? 
Det hela var en två dagars CQ-fest där sociala aktiviteter blandades med juridiska prövningar i form av olika business cases, presentationsteknik och argumentation. Vi fick också möjlighet att träffa flera medarbetare under en gemensam middag där de under lättsamma former fick chansen att berätta om hur dagarna på Cederquist kan se ut i de olika verksamhetsgrupperna.

Hur var det att vara sommarnotarie på Cederquist? 
Jag spenderade min sommarnotarietid i bank- och finansgruppen under en, vad jag har förstått i efterhand, väldigt intensiv period. Det innebar att jag fick vara delaktig i flera projekt och verkligen fick en känsla av hur arbetet som associate kan se ut. Det var roligt att jag, som sommarnotarie, blev inkluderad i ett team där jag fick egna ansvarsområden och förväntade leveranser. Utöver det arbetsmässiga anordnades det många sociala aktiviteter för oss notarier och där imponerades jag av att många av Cederquists medarbetare engagerade sig för att umgås, både med varandra, och med oss sommarnotarier. Det var kul!

Vad var det som fick dig att söka till Cederquist? 
Den goda stämningen under min sommarnotarieperiod, tillsammans med känslan av att få ta ansvar redan på en junior nivå gjorde Cederquist till ett självklart val att söka en tjänst som biträdande jurist på.

Hur utmärker sig Cederquist som arbetsplats? 
Det är helt klart kollegorna och den familjära stämningen! Både som deltagare på CQ Recruitment Days, som sommarnotarie och i vintras som nyanställd blev jag direkt inkluderad i gemenskapen både inom gruppen och byrån i stort. Det, tillsammans med ett professionellt juridiskt arbete i toppklass, gör Cederquist svårslaget som arbetsplats.

På vilket sätt skulle du beskriva Cederquist som en modern byrå? 
Det har varit tydligt under våren att Cederquist har kommit långt både digitalt och socialt för att anpassa sig till ett nytt normalt. Det har inte varit några problem att få verksamheten att fungera trots att antalet arbetsplatser har varit lika många som antalet medarbetare, och kunderna ibland har varit många timmar bort. Inte heller som nyanställd har det varit något problem att ha tät kontakt med resten av byrån. De veckovisa mötena med hela ledningsgruppen är bara ett exempel. I charmiga kameravinklar via teamslänk har samtliga medarbetare blivit inbjudna att följa verksamhetens framfart i en annorlunda tid via transparanta diskussioner. Det har inte bara känts modernt på ett tekniskt plan, utan kanske främst på ett socialt plan. 

Din möjlighet

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor