facebook tracking

"Jag kände mig som en i gänget från första dagen och märkte snabbt att Cederquist är en byrå med sunda värderingar och bra gemenskap. Alla som jobbar här är drivna, skarpa och supertrevliga"

 Felicia, Åsa, Pernilla, Fredrik, Sebastian, Karolina, Victor och Lisa studerar alla juridik på olika universitet runt om i Sverige. I somras var de alla sommarnotarier på Cederquist under några veckor. På grund av den pågående pandemin fick sommarnotarierna i år dela sin tid mellan distansarbete och arbete från kontoret. Vi passade på att ställa några frågor för att ta reda på hur deras tid som sommarnotarie på Cederquist var.


142.jpg

Karolina, hur går det till när man är sommarnotarie på Cederquist? 
När man är sommarnotarie på Cederquist blir man placerad i en av alla verksamhetsgrupper som finns här och jobbar sida vid sida med de andra juristerna i gruppen, men hela tiden med stöd av en handledare. Arbetsuppgifterna varierar väldigt mycket, det kan röra sig om allt från rättsutredningar till att granska avtal och att upprätta interna CQ-dokument. Utöver det juridiska arbetet är sommarnotarieperioden fylld med roliga aktiviteter tillsammans med de andra sommarnotarierna och handledarna!

 

Victor, hur såg din väg in på Cederquist ut?
Jag kom först i kontakt med CQ via arbetsmarknadsdagarna "Juristens Dag" i Umeå. Efter att ha kammat hem min första bruna väska (det har blivit några till) sökte jag till CQ Recruitment Days, som är Cederquists rekryteringsevent. CQ Recruitment Days består av två dagar blandat med caseövning för att testa på affärsjuridik och sociala aktiviteter för att lära känna de som arbetar på byrån. Eventet är väldigt roligt och jag rekommenderar det för alla som är sugna på att få veta mer om Cederquist. Efter CQ Recruitment Days sökte jag en sommarnotarieplats som jag fick efter intervjun!

Lisa, hur såg din väg in på Cederquist ut?
I början av min studietid började jag arbeta deltid i studentpoolen på CQ och efter ett år bytte jag tjänst till bibliotekarie. När jag hade läst tillräckligt många terminer för att söka till sommarnotarie gjorde jag det, och här är jag nu!

Åsa, har du fått arbeta i några roliga projekt eller med några roliga uppgifter?
Jag fick direkt hoppa in och arbeta med en domstolsinlaga för en överprövning av en offentlig upphandling. Det var väldigt roligt och jag fick ansvara över en del själv och kunde bolla mycket med min handledare. Jag har också gjort flera andra intressanta rättsutredningar om olika ämnen vilket har varit kul.

Sebastian, vad har varit roligast respektive svårast här i sommar?
Det roligaste har varit att lära känna de andra sommarnotarierna och medarbetarna på CQ som var på kontoret under våra veckor här, samt att få prova på hur det är att faktiskt jobba med juridik. Svårast har varit att svälja både boule- och kubbförluster mot andra byråer, men övning ger färdighet!

Karolina, hur såg din väg in på Cederquist ut?
Jag har träffat Cederquist på flera av de kontaktdagar som arrangerats i Uppsala för juriststudenter. Jag fick direkt upp ögonen för Cederquist och tyckte det kändes som en rolig arbetsplats! Jag skickade iväg en ansökan i höstas när jag var på utbyte i Tokyo och därefter blev jag uppringd på en intervju via Skype.

Felicia, har du fått arbeta i några roliga projekt eller med några roliga uppgifter?
Jag har fått arbeta med varierande uppgifter. Allt från rättsutredningar i entreprenadrätt till att författa en text på engelska avseende viss reglering i svensk rätt som skulle skickas till kund. Jag fick även möjlighet att följa med på huvudförhandling i Stockholms tingsrätt, vilket var riktigt kul!

Åsa, hur skulle du beskriva Cederquist?
Jag skulle säga att Cederquist är en modern byrå med härlig sammanhållning och bra värderingar. Det känns som att det är en lättsam och glad stämning på kontoret samtidigt som arbetet såklart präglas av kvalitet och proffsighet. Samtidigt som det finns utrymme att utvecklas individuellt utgår arbetet från team-arbete, vilket tillsammans med CQ:s upplägg skapar en känsla av att byrån som kollektiv jobbar tillsammans. Det är något som har gjort att jag har trivts väldigt bra här.

Lisa, har du fått arbeta i några roliga projekt eller med några roliga uppgifter?
Absolut! Jag har bland annat fått vara med på ett hörn i en kommande closing och upprättat olika förberedande dokument kopplat till den. Utöver det har jag fått upprätta protokoll till stämmor och styrelsemöten, gjort aktieböcker, rättsutredningar med mera.

Pernilla, hur såg din väg in på Cederquist ut?
Jag kom först i kontakt med CQ genom mitt engagemang i organisationen WCN. Redan från början fick jag ett gott intryck av byrån och när jag sedan skulle söka sommarnotarieplats inför den här sommaren var CQ ett självklart val.

Victor, har du några tips till andra studenter som vill arbeta som sommarnotarie?
Mitt tips för att bli sommarnotarie är att hänga med byråerna på deras olika event. Prata och lär känna personerna när du kan och visa intresse för byrån. Haka gärna på om de anordnar saker som rekryteringsevent eller föreläsningar. Lär dig mycket om byrån för att göra ett bra intryck under intervjun, och var dig själv.

Karolina, hur skulle du beskriva Cederquist?
Cederquist är en välkomnande och vänskaplig byrå! Jag kände mig som en i gänget från första dagen och märkte snabbt att Cederquist är en byrå med sunda värderingar och bra gemenskap. Alla som jobbar här är drivna, skarpa och supertrevliga!

Felicia, vad är dina främsta lärdomar från sommaren?
Att arbete på Cederquist är mycket mer mångfacetterat än vad jag trodde innan. Det finns så många utvecklingsmöjligheter och vägar att ta på byrån. En vanlig missuppfattning (som jag hade) är att man är väldigt styrd på byrå och bara jobbar med liknande arbetsuppgifter utan att ha möjlighet att påverka sitt arbete utifrån intresse eller liknande, men så är det inte.

Sebastian, vad är din främsta lärdom från sommaren?
Jag tror att den viktigaste lärdomen jag kommer ta med mig från den här sommaren är att det verkligen var kul att jobba på Cederquist och att affärsjuridik är något som tilltalar mig även i praktiken.

Karolina, vad är dina främsta lärdomar från sommaren?
Först och främst så har jag fått en mycket bättre förståelse för hur arbetet på en affärsjuridisk advokatbyrå går till. Eftersom det var min första gång på byrå så hade jag ganska dålig koll på det när jag kom hit. Därutöver har jag lärt mig att lita mer på mig själv och mina kunskaper! Man kan oftast mer än vad man tror.

Åsa, har du några tips till andra studenter som vill arbeta som sommarnotarie?
Sök till CQ! Du får en bra inblick i hur det är att jobba på en modern affärsjuridisk byrå, oavsett om du är säker på om affärsjuridik är din grej eller inte. Att vara sommarnotarie ger dig en chans att prova på livet på affärsjuridisk byrå och det är en superkul erfarenhet att ha med sig. Man får också en himla bra möjlighet att skapa sig en uppfattning om stämningen, arbetet och värderingarna på byrån samtidigt som du får träffa massa kul folk!

Lisa, har du några tips till andra studenter som vill arbeta som sommarnotarie?
Sök till student- eller talangpoolen, gå på olika event, delta i CQ Recruitment Days och liknande. På så sätt får du en uppfattning av hur Cederquist är som arbetsplats samtidigt som du får möjligheten att visa upp vem du är och knyta kontakter.

Din möjlighet

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor