facebook tracking

"Jag letade länge efter en byrå som kunde ge mig det just jag söker - en prestigelös arbetsplats med möjlighet för mig att utvecklas och ta plats."

Jessica Malhotra är associate i Cederquists privata M&A-grupp och har arbetat på byrån i två år. Hon har arbetat både på bolag och andra byråer innan hon började på Cederquist. Som affärsjurist tror hon att det är viktigt med nyfikenhet, att vara arbetsvillig och att tänka utanför ramarna. 


200821_047.jpg


Berätta lite kort om dig själv?
Jag arbetar sedan drygt två år tillbaka som associate i Cederquists privata M&A-grupp. Innan dess var jag på bolag och andra advokatbyråer i tre år, där jag arbetade med transaktioner och obeståndsrätt. På Cederquist arbetar jag både med industriella och private equity kunder och med en spridning bland olika sektorer. Jag bor i Vasastan med min fästman och på fritiden umgås jag gärna med familj och vänner, träffas över en middag och reser så mycket jag bara hinner. Ursprungligen kommer jag från Åkersberga cirka tre mil norr om Stockholm, där jag fortfarande har min familj och dit jag åker ofta.

Berätta om din väg från studier till Cederquist. Varför blev det så tror du?
Min resa till Cederquist har inte varit rak. Det var svårt att hitta rätt från början – alla byråer är bra på sitt sätt men jag letade länge efter en byrå som kunde ge mig det just jag söker: en prestigelös arbetsplats med möjlighet för mig att utvecklas och ta plats.

Berätta om ett spännande projekt du sitter med just nu?
Jag har precis avslutat ett säljprojekt som jag har projektlett i 1,5 år. Det rörde den privata sjukvårdssektorn som jag själv är mycket intresserad av och tycker är spännande att arbeta med. Eftersom det rörde sig om ett intensivt projekt över en längre tid fick jag verkligen möjlighet att lära känna kunden och dess verksamhet. Baserat på den kunskapen kunde jag erbjuda ett unikt mervärde i min rådgivning vilket är kul.

Vilka är dina starka sidor som jurist?
Att jag är nyfiken, driven och ifrågasätter.

Hur utmanas du i din vardag?
Jag utmanas av att varje ärende är unikt på sitt sätt. Det dyker alltid upp frågeställningar som utmanar och leder till personlig utveckling.

Vilka egenskaper tror du krävs för att bli en duktig affärsjurist inom ditt område?
Nyfikenhet, att vara arbetsvillig och att tänka utanför ramarna. Var på tårna och ge dina kunder lösningar de själva inte har kommit på.

Hur utmärker sig Cederquist som arbetsplats?
Kompetensen bland kollegorna och kollegorna i sig.

Vad uppskattar du i din vardag på Cederquist?
Att jag ständigt utvecklas och har kul medan jag gör det.

Vad behöver Cederquist göra för att behålla och attrahera talanger i framtiden?
Jag tror på full transparens. Är man tydlig i vad man erbjuder kommer man att locka och behålla den kompetens som letar efter just det Cederquist har att erbjuda. Det är viktigt att arbetstagare och arbetsgivare är på väg åt samma håll.

På vilket sätt skulle du beskriva Cederquist som en modern byrå?
De flesta advokatbyråer anger att de har högt i tak och en platt organisation. Cederquist är så nära detta du kommer i verkligheten.

Berätta om ett roligt minne från din tid på Cederquist?
Det finns så mycket, men en stund som utmärker sig är när vi en varm sommardag bestämde oss för att gå och bada på lunchen. Att bada vid Blasieholmen är inte ett tips men det var en riktigt härlig sommardag med kollegor!

Om jag inte arbetat som affärsjurist hade jag… drivit en beachbar i tropikerna och serverat drinkar i kokosnötter.

Min supertalang är… att jag aldrig ger upp.

Det CQ kan förbättra är… CQ har ett aktivt mångfaldsarbete, exempelvis vad gäller att öka antalet kvinnor, personer med utländskt påbrå och personer med olika sexuell läggning i våra team och på högre positioner. Det är något vi och alla i vår bransch behöver fortsätta att arbeta med, mer än vad som görs idag. Det vill jag se ett fortsatt starkt fokus på. 

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor