facebook tracking

Vill du arbeta på en affärsjuridisk byrå efter studenten?

Är du klar med, eller i slutet av din gymnasieutbildning och vill ta ett sabbatsår? Är du dessutom en administrativ stjärna som vill vara med på en spännande resa på en av Sveriges mest moderna advokatbyråer? Vi söker just nu efter juniora assistenter till våra verksamhetsgrupper. Här nedan kan du läsa intervjuerna med våra nuvarande juniora assistenter om hur det är att arbeta på Cederquist. 

Läs mer om tjänsten och skicka in din ansökan längst ner på sidan.


Hilda Andreasson.jpg

Hej Hilda, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte tjänsten som junior assistent på Cederquist?
Jag är 20 år gammal och kommer från Stockholm. I våras tog jag studenten från Östra Reals Gymnasium där jag studerade ekonomi-juridik. Jag har nog alltid vetat att det är juridik jag vill hålla på med, men aldrig riktigt kunnat sätta fingret på varför. Att vara junior assistent är det perfekta avbrottet mellan gymnasiet och universitetet för att få en inblick i om det är något man vill göra i framtiden, eller bara för att man är nyfiken på att göra något helt annat än att sitta i skolbänken. 

Hur kan en vanlig dag se ut för dig? 
Det är ingen dag som är den andra lik. Det kan vara allt från att gå med bud, boka resor och hotell, formatering eller korrläsning av avtal, göra pärmar eller att komma på kreativa lösningar på sociala aktiviteter när arbetet sker på distans. Framförallt hjälper jag min arbetsgrupp med allt som de kan tänkas behöva. Sedan hjälper jag även de andra juristerna på byrån vilket gör att jag har väldigt stimulerande arbetsdagar. 

Vad är det bästa med att arbeta på Cederquist? 
Det bästa med att arbeta på Cederquist är alla fina kollegor. Det har varit väldigt nyttigt att träffa jurister som har gått i samma tankebanor som en själv. Min bild av juristprogrammet och juristyrket har helt ändrats tack vare att jag har fått lära känna så många här. Sedan är det absolut arbetsuppgifterna i sig, där jag har fått ta stort eget ansvar och känt att jag faktiskt kan göra skillnad. 

Vad ska du göra efter ditt år på Cederquist? 
Till hösten ska jag hoppa på tåget till juristprogrammet i Uppsala, nu ännu mer studiemotiverad än tidigare!

Har du något extra roligt minne du kommer att ta med dig från Cederquist?
Vi har ju fått vara kreativa när det gäller sociala event i år i och med coronaviruset. Ett roligt minne är därför när vi hade en digital AW med min verksamhetsgrupp och jag fick ansvara för att fixa ett egenkomponerat AW-kit.

Om du fick beskriva din tid på Cederquist med tre ord, vilka skulle de vara?
Bästa, jag, gjort! 

 


Sebastian Mossling.jpg

Hej Sebastian, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte tjänsten som junior assistent på Cederquist?
Året efter gymnasiet arbetade jag på en restaurang, och kände att jag ville fortsätta arbeta ett år till – men i kontorsmiljö. Jag hade hört talas om att advokatbyråer hade denna roll, och jag tyckte att det kändes som ett arbete som skulle ge mig möjlighet att utvecklas eftersom arbetsuppgifterna är varierande och man får ta mycket ansvar.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?
Det är väldigt svårt att säga, eftersom ingen dag är sig lik. Däremot är det många arbetsuppgifter som är återkommande, som att springa ärenden och bud, göra pärmar, sammanställa och skicka iväg handlingar och korrekturläsa eller redigera dokument.

Vad är det bästa med att arbeta på Cederquist?
Trots rådande omständigheter har jag upplevt att det är väldigt härlig stämning. Cederquist är också en arbetsplats där du får ta mycket ansvar och det är väldigt roligt!

Vad ska du göra efter ditt år på Cederquist?
Jag planerar att studera vidare.

Har du något extra roligt minne du kommer att ta med dig från Cederquist?
I början av hösten hade min grupp en kick-off där vi gick en höghöjdsbana, följt av middag i skogen i kvällens mörker. Det var väldigt roligt!

Om du fick beskriva din tid på Cederquist med tre ord, vilka skulle de vara?
Utvecklande, spännande, lärorikt.

 


Moa Knutas.jpg

Hej Moa, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte tjänsten som junior assistent på Cederquist?
Jag är 20 år och kommer från Katrineholm. Anledningen till att jag sökte tjänsten som junior assistent var för att få en inblick i hur det fungerar att arbeta med juridik i praktiken, samt få en känsla för om det var någonting jag skulle vilja studera.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig? 
Jag tror knappast att det finns någonting som en "vanlig dag" på Cederquist. Varje dag erbjuder nya utmaningar och möjligheter att utvecklas! Återkommande arbetsuppgifter för mig som arbetar i tvistlösningsgruppen är däremot att ta fram fysiskt material till förhandlingar och liknande, samt kontakta domstol.

Vad är det bästa med att arbeta på Cederquist?
Det bästa med att arbeta på Cederquist är de härliga kollegorna och allas gemensamma inställning att tänka utanför boxen i konstiga tider. Jag tror inte att det har gått någon förbi att det här året har varit minst sagt annorlunda. Trots det har jag upplevt att jag snabbt kommit in och blivit en i laget på CQ – mycket tack vare alla kollegor och deras driv att hitta nya lösningar för att skapa gemenskap och teamkänsla!

Vad ska du göra efter ditt år på Cederquist? 
Efter mitt år på Cederquist ska jag förhoppningsvis studera juridik i Uppsala.

Har du något extra roligt minne du kommer att ta med dig från Cederquist?
Mitt bästa minne hittills på Cederquist var när vi åkte ribbåt ut till Ekerö på kick-off. Oerhört roligt och en riktigt smart ice-breaker, så mycket har jag nog aldrig skrattat och tjoat tidigare. 

Om du fick beskriva din tid på Cederquist med tre ord, vilka skulle de vara?
Välkomnande, utvecklande och lärorikt.

 


Felix Lindros Karlsson.jpg

Hej Felix, berätta lite kort om dig själv och varför du sökte tjänsten som junior assistent på Cederquist?
Jag är 20 år och kommer från Nacka. Jag gick gymnasiet på Viktor Rydberg Odenplan och läste ekonomi. Under sista året bestämde jag mig för att jag ville arbeta ett år innan det var dags för universitetet. Jag fick först reda på tjänsten genom en klasskompis. Trots att jag bara hade läst en kurs i juridik, tyckte jag att det verkade spännande att få en inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå. 

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?
En vanlig dag kommer jag in till kontoret strax före klockan nio. Sedan kommer det in uppgifter löpande under dagen. Det kan vara lite vad som helst, allt från bud till korrläsning. Det är sällan jag vet i förväg vad jag ska göra under dagen, om vi inte har något större projekt som ska avslutas och som kräver mycket tid. Lunchen kan jag ta när det passar men oftast brukar det bli vid tolv-snåret. Om jag har tid tar jag en kort promenad för att få lite frisk luft. Efter lunchen fortsätter dagen på samma sätt som under förmiddagen.

Vad är det bästa med att arbeta på Cederquist?
En av de bästa sakerna med att arbeta på Cederquist är alla medarbetare. Från att jag började har alla varit trevliga och välkomnande och det är alltid en positiv stämning på kontoret. När det kommer till arbetet är alla seriösa och proffsiga. Det har alltid imponerat mig hur väl detta kombineras här.

Vad ska du göra efter ditt år på Cederquist?
Om allt går som det ska är tanken att jag ska börja studera en ekonomie kandidat i Spanien till hösten.

Har du något extra roligt minne du kommer att ta med dig från Cederquist?
I ljuset av den pågående pandemin så kanske inte alla extra roliga minnen är desamma som de vanligtvis skulle vara. Jag tror att de kvällar vi har arbetat över och som har spenderats i kopiatorrummet tillsammans med de andra juniora assistenterna är några av de bästa minnena som jag kommer ta med mig från CQ.

Om du fick beskriva din tid på Cederquist med tre ord, vilka skulle de vara?
Spännande, rolig, personlighetsutvecklande. 

 

Din möjlighet

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor