facebook tracking

"Våra värderingar utgör ett CQ-DNA som genomsyrar såväl vårt interna arbete som våra relationer till byråns kunder."

Isabel Cantos arbetar som associate i Cederquists verksamhetsgupp för privat M&A. Gruppen arbetar framför allt med förvärv och försäljningar av privata bolag, men även fusioner, omstruktureringar, incitamentsprogram och löpande bolagsfrågor. Hon beskriver arbetet i M&A som kul, varierande, högintensivt, fritt, kreativt, utmanande och stimulerande. Nu söker vi en Associate till vår grupp för Privat M&A. Läs mer och sök tjänsten här nedan. 190618_971.jpg


Varför blev det Cederquist tror du?
Jag är uppvuxen i Stockholm och studerade även min juristutbildning här.
Under tiden som student grundade jag tillsammans med några andra studenter ett karriärnätverk för kvinnliga jurist- och ekonomistudenter – Women’s Career Network – och vårt första event höll vi på Cederquist. Jag fick ett väldigt gott intryck av byrån och sommaren efter fick jag möjlighet att arbeta i byråns grupper för publik och privat M&A som sommarnotarie. För att skaffa mig en bra referensram provade jag även på att arbeta på ett par andra advokatbyråer i Stockholm och i London. När jag kom hem från mina utbytesstudier och arbete i London hade jag bestämt mig för att jag ville börja på Cederquist - och idag stormtrivs jag här.

Vilka egenskaper tror du krävs för att bli en duktig affärsjurist inom ditt område?
Framför allt tror jag att det är viktigt att vara nyfiken på Cederquists och kundernas verksamhet, samt att ha en positiv inställning till nya uppgifter och lösa dem efter bästa förmåga. Sedan behöver man också förstå på vilken marknad kunden verkar och vilka dess utmaningar är för att kunna bistå med pragmatiska och lösningsorienterade råd. Just ett pragmatiskt och lösningsorienterat förhållningssätt tror jag är viktigt att ha med sig genomgående i arbetet. Arbetet blir betydligt roligare då, och det är ju även det vår uppgift som affärsjurister är – att hjälpa våra kunder att lösa juridiska frågor och problem som möjliggör för dem att genomföra affärer och utveckla verksamheten.

Vad uppskattar du i din vardag på Cederquist?
Jag uppskattar att jag får utmanas och utvecklas i hög takt och i en ambitiös men samtidigt avslappnad och kollegial miljö med fantastiskt trevliga, smarta och roliga kollegor som flera av dem har blivit bra vänner.

Vad behöver Cederquist göra för att behålla och attrahera talanger i framtiden?
Vi behöver vara lyhörda för talangernas förväntningar och hur de prioriterar mellan dessa, eftersom de förändras över tid och generationer. Gemensamt för alla tror jag är förväntningen att få utvecklas och därför är det viktigt att fortsätta arbeta med ledarskapsfrågor och att utveckla juristernas förmåga att leda. Jag tror att det finns ett stort värde i bra ledare som ser till att medarbetarna utvecklas till sin fulla potential, som vågar ta beslut och som har en tydlig strategi för verksamheten i vilken det ingår att coacha, ställa tydliga krav på medarbetare, inte väja för svåra eller obekväma frågor, inspirera organisationen samt kommunicera till och inkludera alla medarbetare i strategin.

På vilket sätt skulle du beskriva Cederquist som en modern byrå?
Många advokatbyråer befinner sig idag i en övergång från en traditionell konservativ advokatbyrå till en modernare konsultfirma med värderingar och arbetssätt som överensstämmer med kundernas. Det som utmärker Cederquist är att vi påbörjade denna resa tidigt och har under en lång tid, gemensamt inom hela organisationen, arbetat aktivt och ambitiöst med att utforma och förankra våra värderingar. Idag är våra värderingar djupt rotade i kulturen och affärsverksamheten och utgör ett CQ-DNA som genomsyrar såväl vårt interna arbete som våra relationer till byråns kunder. Detta i kombination med en positiv inställning till förändring och ständig lyhördhet för vad som kan förbättras tycker jag bidrar till att Cederquist är en modern advokatbyrå.

Berätta om ett roligt minne från din tid på Cederquist?
Ett av mina bästa och roligaste minnen är vår byråresa till Kitzbühel för två år sedan, där vi under ett par dygn fick fantastisk skidåkning och afterski tillsammans i strålande sol. Konferensen höll vi delvis uppe i bergen på en av alpernas charmigaste italienska restauranger med snöklädda alptoppar som utsikt – magiskt. Jag har aldrig sett så många nöjda och livsnjutande jurister på samma ställe.

 

Ålder: 25
Grupp: Privat M&A


Om jag inte hade arbetat som affärsjurist hade jag ...
gärna dansat runt i och upptäckt världen som salsadansös eller
drivit en liten vingård i Sydafrika.


Till en öde ö hade jag tagit med mig ...

min kollega och vän Louise Génetay - för hennes humor och tålamod, och hennes superförmåga att koka soppa på en spik.


Om jag fick beskriva mina kollegor skulle jag säga ...
att de är ambitiösa, smarta, ödmjuka och omtänksamma med en
stor dos av självdistans.

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor