facebook tracking

"Jag uppskattar den starka lagandan som finns och att mina kollegor är välkomnande och prestigelösa."

Maja Kjellander arbetar som associate i Cederquists arbetsrättsgrupp sedan två år tillbaka. Hon tog sin examen från Stockholms universitet och arbetade sedan som jurist på bolag innan hon valde att söka sig till Cederquist. Hos sina kollegor uppskattar hon den starka lagandan som finns och att alla är välkomnande och prestigelösa.

200821_435.jpg


Berätta lite om dig själv:
Jag arbetar som associate i Cederquists arbetsrättsgrupp sedan augusti 2019. När jag inte är på kontoret lägger jag mycket av min tid på att ge mig ut på både korta och längre vandringar, löpning (gärna i skogen), tv-spel och umgänge med familj och vänner.

Hur såg din väg från studier till Cederquist ut?
Genom extrajobb under min studietid fick jag arbete som arbetsrättsjurist hos en stor arbetsgivare. Det var väldigt lärorikt och utvecklande att få erfarenhet av hur det är att arbeta som jurist på bolag. Jag fick bland annat många tillfällen att sitta i förhandlingar med de fackliga motparterna och fick insyn i det strategiska arbetet med arbetsrätt på bolag. Trots att jag trivdes bra hade jag sedan studietiden varit nyfiken på hur det är att arbeta på advokatbyrå, så när det dök upp en tjänst i arbetsrättsgruppen på Cederquist var det självklart för mig att söka! Cederquist hade gett intrycket av att vara en modern arbetsplats i en ganska konservativ bransch vilket jag värdesätter högt, och jag har som tur är inte blivit besviken sen jag började här.

Vad får dig att trivas bra på en arbetsplats?
För mig är det en kombination av att ha spännande och utmanande arbetsuppgifter som jag får bolla tillsammans med ett kompetent team med seniora kollegor, och att vara i en miljö där det är högt i tak och där man ser till att prioritera att ha roligt tillsammans. När de komponenterna finns på plats trivs jag bra och ser fram emot att gå till jobbet.  

Vilka egenskaper uppskattar du hos dina kollegor?
Jag uppskattar den starka lagandan som finns och att mina kollegor är välkomnande och prestigelösa. I matsalen blandas kollegor från olika verksamhetsgrupper vid borden och ribban för att prata med någon kollega som man kanske inte känner så bra sedan tidigare är väldigt låg. När jag arbetar i projekt med kollegor från andra verksamhetsgrupper uppskattar jag den avslappnade men trevliga ton som används och att vi alla alltid försöker hjälpas åt för att nå bästa möjliga resultat tillsammans.

Vad behöver Cederquist göra för att attrahera talanger i framtiden?
Cederquist behöver fortsätta hålla sig i framkant i de frågor som är viktiga för unga som ska ut på arbetsmarknaden. Jag tror att hållbarhets- och jämställdhetsfrågor kommer fortsätta ligga högt på agendan för många som är i början av sin karriär och då är det viktigt som arbetsgivare att vara tydlig med var man står i de frågorna. Det är också lätt att försvinna i "bruset" när många arbetsgivare slåss om topptalangerna, och då tror jag att Cederquist har mycket att vinna på att vara tydlig med vad som utmärker oss och vilken typ av arbetsplats vi kan erbjuda. 

Jobbar du redan på Cederquist?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@cederquist.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor